Tribünler taraftarlara açılıyor mu? Kritik toplantı başladı...

01.03.2021 - 12:39 | Son Güncellenme: 01.03.2021 - 15:05

Türkiye'de koronavirüs vaka sayılarındaki düşüş, normale dönüş adımı atılmasına yönelik beklentileri beraberinde getirdi ve gözler bugünkü kabine toplantısına çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde toplanacak Kabine Toplantısı öncesi alınacak kararlar, vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Eğitimden spora kadar birçok konuda açıklama yapılacak. Maçlar seyircili oynanacak mı sorusu da netlik kazanacak. Peki, kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta? İşte yanıtı...

Tribünler taraftarlara açılıyor mu? Kritik toplantı başladı...

AJANSSPOR-HABER 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geride bıraktığımız gün yaptığı açıklamada restoran ve kafelerle ilgili olarak, "Neler yapabiliriz, hangi adımları atabiliriz? Bunu kabine toplantısında ele alacağız" demişti. Eğitimden spora kadar birçok alanda kritik kararın alınacağı kabine toplantısının yapılacağı gün geldi. Peki, bugün yapılacak kabine toplantısı saat kaçta yapılacak, futbol maçları seyircili oynanacak mı? Detaylar haberde...

Toplantıda birçok önemli konu ele alınacak

Normalleşme adımlarına yönelik kararların bu toplantıda alınması bekleniyor. Bazı illerde kafe ve restoranların HES kodu-müşteri sınırı ve saatlik oturma düzeniyle açılması gündemde. Yine turizm tesisleri ve bölge esnafına yönelik adımlar da bu toplantıda gündeme gelecek ve adımlar atılacak.

Kabine toplantısı ne zaman?

Herkesin merakla beklediği bugünkü kabine toplantısında spor dünyasını da ilgilendiren önemli bir karar çıkabilir. Futbol maçlarının seyircili oynanıp oynanmayacağıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak. Saat 15:00 itibarıyla başlayan kabine toplantısının 3 saat kadar sürmesi öngörülüyor. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs kapsamına yeni kararları açıklayacak.

Nihat Özdemir ne demişti?

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, maçların seyircili oynanıp oynanmayacağı konusunda açıklama yapmıştı. Özdemir şu ifadeleri kullandı: 

"Son yaptığımız toplantıda şu sonuca vardık; 1 Nisan'a kadar seyircili oynatma şansımız yok. 1 Nisan'da değerlendireceğiz ve Sağlık Bakanlığı ile birlikte karar vereceğiz. Şimdi hedefimiz, kalan haftaları da sağlıklı bir şekilde tamamlayarak 16 Mayıs'ta bütün liglerimizi bitirmek istiyoruz. Bundan dolayı tüm kulüp başkanlarıma, teknik direktörlerime ve sahada ter döken futbolcu kardeşlerime candan teşekkür ediyorum."

Hangi derbiler seyircisiz oynanacak?

1 Nisan 2021 tarihine kadar olan bölüm önümüzdeki 5 haftayı kapsıyordu. Yani; Spor Toto Süper Lig'in 26. haftası olan maç haftasının dışında, 27, 28, 29, 30 ve 31. haftasında karşılaşmalar Özdemir'in belirttiği üzere seyircisiz oynanacak. 1 Nisan'dan sonraki durum yeniden değerlendirme sonrası netleşecek.

İşte Nisan ayı başına kadar olan bazı çarpıcı maçlar: 

26. hafta -  Başakşehir  -  Trabzonspor    (Seyircisiz oynandı)
27. hafta -  Trabzonspor - Fenerbahçe     (Seyircisiz oynandı)
30. hafta -  Başakşehir   - Beşiktaş           (14 Mart Pazar)
31. hafta -  Beşiktaş       - Fenerbahçe       (21 Mart Pazar)

Senin için hazırladığımız haberler