beIN Trio, F.Bahçe-Karagümrük maçını değerlendirdi: "İki penaltı es geçildi"

İsa Kethüda
26.11.2023 - 23:27 | Son Güncellenme: 27.11.2023 - 00:02

Yayıncı kuruluş beIN SPORTS'un Trio ekibi, Süper Lig'in 13. haftasında Fenerbahçe'nin sahasında Fatih Karagümrük'ü yendiği maçtaki pozisyonları değerlendirdi.

beIN Trio, F.Bahçe-Karagümrük maçını değerlendirdi: "İki penaltı es geçildi"

AJANSSPOR-HABER

Yayıncı kuruluş beIN SPORTS'un Trio ekibi, Fenerbahçe'nin sahasında Fatih Karagümrük'ü 2-1 yendiği karşılaşmadaki hakem kararlarını değerlendirdi. İşte Deniz Çoban, Bülent Yıldırım ve Bahattin Duran'ın yorumlarıyla masaya yatırılan Fenerbahçe - Fatih Karagümrük maçının tartışmalı pozisyonları...

33. dakika | Szyamnski'nin ceza sahası içerisinde yerde kaldığı pozisyonda hakemin serbest vuruş kararı doğru mu?

Deniz Çoban: Karar yanlış-Penaltı

İhlal sadece ayak temasıyla olmuyor.  İhlal dışarıda başlayıp içeride devam ettiğine göre burada izdüşümü içeride. Oyuncu kontrolsüz şekilde kayıyor. Dışarıdaki ihlal devam ediyor. Penaltı kararı olmalıydı. 

Bülent Yıldırım: Karar yanlış

Hem sol diziyle süpürme hem de sağ diziyle müdahale var. Kayarak yapıyor. Kayarak yapıldığında izdüşümü içerideyse buradan penaltı kararı çıkması gerekir. VAR yeterince başarılı bir izleme yapmadı. 

Bahattin Duran: İlk temas anını gördüğü yer doğru. Pozisyon devam ediyor. Diz tarbesi var Szymanski'nin sağ dizinin üstüne. Benim için penaltıyı gerektiriyor. VAR müdahalesiyle penaltı verilmeliydi

Fenerbahçe'nin kazandığı penaltı kararı

Fenerbahçe'nin kazandığı penaltı kararı doğru mu?

Bülent Yıldırım: Pozisyonla ilgili şüphelenmemizi gerektirecek bir şey yok. Kaleci, İrfan Can'ın gözüne vuruyor. Tartışmasız penaltı

Bahattin Duran: Penaltı ve sarı kart. 

Deni Çoban: Bu maçkaki en net kararlardan bir tanesi. Penaltı, sarı kart doğru karar.

İlgini Çekebilir
Eski hakemden penaltı yorumu: ''Samet bile farkında değil''
Habere Git

53. dakikada Samet'in pozisyonu penaltı mı?

Bahattin Duran: Güven topu ortalıyor. Kaleci Livakovic ve Samet topa kayarak geliyor. Samet sağ kolunu yukarı kaldırıyor. Bu pozisyon net bir penaltı. Eskiden şöyle bir kanı vardı. Oyuncu kolunu yüzüne ğöğsüne bu şekilde tutar doğal olmasa bile yüzüne veya göğsüne geliyor denirdi. Eli doğal konumda değil. Doğal olmayan koluna geliyor. Yüzünü de korumuyor. Bir doğal konum değil. Yüzden de vücuttan da gelen top. Penaltı verilmeliydi. Pozisyonda Arda Kardeşler anlamamış olabilir. Fakat, VAR odasında bu pozisyon incelendi. Benim için penaltı. Neden VAR odasında bu kadar beklendi?

Bülent Yıldırım: Kolun yana, yukarı ve öne doğru genişletilmesi doğal olmayan hadiseler. Böyle mi topa kayarsınız. (Kolunu yukarı kaldırıyor) Bedeninizi genişlettiniz. Samet'in hareketi doğal değil. Top ister bedenine ister yukarıdan gitsin, olay doğal değil. Topun gidişini engelliyor. Çıkması gereken karar penaltı. Kartın rengi en fazla sarı. Bariz gol şansı yok. Pozisyonda hakemi eleştirmem. Ancak VAR odası komple sınıfta kalmıştır. 

Deniz Çoban: Ele çarpmasaydı zaten vücuda çarpacaktı diye bir yorum yok. Vücudun doğal aksiyonunun bir sonucu değil. Yüzünü kapatmak için yapılmış refleks bir hareket değildir. Topun önüne bariyer oluşturmuştur. Net bir penaltı. VAR kontrol ettikten sonra kenarı uyarmalıydı.

Senin için hazırladığımız haberler