Trio, Süper Lig'de Yılın Hakemini Seçti

Akın Ungan
08.06.2023 - 08:27 | Son Güncellenme: 08.06.2023 - 08:50

Yayıncı kuruluşun Trio programında hakem performanslarını yorumlayan Bülent Yıldırım, Seçim Demirel ve Deniz Çoban, Süper Lig'de yılın hakemini seçti.

Trio, Süper Lig'de Yılın Hakemini Seçti

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'de 2022/23 sezonu sona erdi. Cumhuriyetin 100. yılında Galatasaray şampiyonluk sevinci yaşarken, Ümraniyespor ile Giresunspor TFF 1. Lig'e düştü. Yayıncı kuruluş beIN Sports'un Trio programında hakem performanslarını yorumlayan eski hakemler Bülent Yıldırım, Seçim Demirel ve Deniz Çoban, Süper Lig'de yılın hakemini seçti.

Demirel: "Hataları olmasına rağmen Abdulkadir Bitigen'i seçiyorum"

Seçim Demirel, "Bu ismi söylediğimizde o hakemin çok iyi olduğu anlamına gelmemesi gerekiyor. Genel bir değerlendirme yaptığımda ben ligi taşıdığını düşündüğüm, hataları olmasına rağmen Abdulkadir Bitigen'i seçiyorum yılın hakemi olarak" ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Demirel, "Tabii ki Halil Umut Meler'in performansını değerlendirmemiz lazım. Evet, elit bir hakem, FIFA hakemimiz, önem derecesi çok yüksek olan maçlarda görev aldı ama Abdulkadir Bitigen'in hem maç sayısındaki fazlalığı hem de ligi taşıma yönündeki düşüncem itibarıyla ben kendisini seçiyorum" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den olay paylaşım: "Sonucu biz belirledik"
Habere Git

Çoban: "Evde oturan hakem hata yapmaz"

Deniz Çoban, "Kusursuz bir hakem yok. Sahaya çıkacaksa hata yapacak, evde oturan hakem hata yapmaz. Hepsinin hataları var. Halil Umut Meler elbette hakkını teslim etmemiz lazım. Şampiyonlar Ligi maçı, UEFA Avrupa Ligi maçı, şu anda U-20 Dünya Kupası'nda Arjantin'de başarı... Atilla Karaoğlan birkaç maçta performasını beğenmesek de U-17 finalini yöneterek büyük bir işe imza attı. Zorbay Küçük, hakkını teslim edelim kokartı kaybetti ama lige ağırlığını koydu" dedi.

"En iyisi kim derseniz, Abdulkadir Bitigen diyorum"

Yılın hakemini seçen Çoban, "Ama en iyisi kim deseniz, Seçim hocanın dediği gibi yönettiği maç sayısı, derbinin altından kalkması, daha az gündeme gelen hatalar yapması falan. Ben de Abdulkadir Bitigen diyorum bu yılın hakemi" açıklamasını yaptı.

Yıldırım: "Ben olaya yurt dışı deneyim anlamında bakıyorum"

Bülent Yıldırım ise "Yorumlarınızın tamamına iştirak ediyorum. Saydığınız isimler de gerçekten hataları oldu ancak genel yaklaşım performansa baktığımızda 28-29 kişilik grupta ön plana çıkan isimlerdi. Ben de olaya biraz daha yurt dışı deneyim anlamında da baktığım için Halil Umut Meler'in bu sezon yönettiği tüm yurt dışı maçları izledik" diyerek konuşmasına başladı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan MHK Başkanı Lale Orta'ya tebrik mesajı
Habere Git

"Yurt dışı performansı için Halil Umut Meler'i ön plana koydum"

Sözlerine devam eden Yıldırım, "Ligde eleştirdiğimiz kötü maçları da oldu. Ancak toplamına baktığımızda yurt dışı performansı çok çok iyi olduğu için ben onu ön plana taşımayı tercih ettim. Aynısını ülkemizde de bekliyoruz. Atilla Karaoğlan da gerçekten meşhur Gaziantep - Beşiktaş maçından sonraki o travmalı dönemi atlatmasına rağmen onu çok iyi yönetti" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler