Trio'da Galatasaray- Rizespor maçını değerlendirildi! Tartışmalı...

15.09.2024 - 09:18 | Son Güncellenme: 15.09.2024 - 09:26

Süper Lig'in beşinci haftasında Galatasaray, sahasında ağırladığı Çaykur Rizespor'u 5-0 mağlup etti. Trio'da karşılaşmanın pozisyonları incelendi. Detaylar...

Trio'da Galatasaray- Rizespor maçını değerlendirildi! Tartışmalı...

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'in beşinci haftasında Galatasaray, sahasında ağırladığı Çaykur Rizespor'u 5-0 mağlup etti. Yayıncı kuruluş beIN Sports'a ise karşılaşmanın tartışmalı pozisyonları incelendi. İşte o pozisyonlar ve yorumlar...

Galatasaray'ın ilk golünde ihlal var mı?

Yorumcular Galatasaray'ın 3. dakikada attığı golde ihlal olup olmadığını yorumladı. İşte pozisyon yorumları:

Deniz Çoban: Akılda kalmasın. Bir şüphe var mı? Orada bir ikili mücadele sırasında eller kollar bir temas ediyor. Bir faulden söz edebilir miyiz?

Bahattin Duran: Yok hocam. Bu, tamamen pozisyon almak için Davinson Sanchez, rakibiyle el kol temasında bulunuyor. Gol, kesinlikle nizami.

Bahattin Duran: Burada, her iki oyuncu da birbirlerine el temasında bulunuyor. Devamında Davinson Sanchez, kendini öne atıyor. Herhangi bir ihlal söz konusu değil.

Bülent Yıldırım: En güzel açı, son açı. Farklı bir yorumum yok. İki oyuncu; fiziksel olarak yer almak, önceliği almak için mücadele ederken Sanchez daha erken davranmış. Golde bir problem benim açımdan yok.

Deniz Çoban: Bence de bir problem yok golde.

Yunus Akgün'e 4. dakikada kart verilmesi gerekir miydi?

Karşılaşmanın 4. dakikasında Galatasaraylı Yunus Akgün'ün Husniddin Alikulov'a yaptığı pozisyon değerlendirmesi:

Bülent Yıldırım: Yunus, rakibine sakatlayıcı bir hamle yapmak için oraya gelmiyor. Atılan uzun topu kesmek için hamle yapacak ancak sağa doğru inen dizi, rakibinin sağlığı için bir kontrolsüzlük oluşturacak. Tabii biz burada kameradan bunu rahat rahat görüyoruz. Müsabakanın hakemi küçük bir temas olduğunu düşündü. Bence faule ilaveten sarı kart daha doğru olurdu.

Bahattin Duran: Benim için çok net sarı kart hocam. Evet, sol ayağını uzattı ama sonrasında diziyle yaptığı bu darbe... Alikulov'u Allah korudu. Bütün bağları kopabilirdi bu pozisyonda.

Deniz Çoban: Hakem, buna kırmızı kart çıkarsaydı...

Bahattin Duran: Kırmızı kart çıkarsaydı bile... Şu ayağı bu şekilde gören video hakem, kırmızı karta bence itiraz etmezdi.

Deniz Çoban: Yani bence de müdahale etmezdi.

Bahattin Duran: Ama sarı kart.

Deniz Çoban: Galatasaraylı oyuncunun kontrolsüz davrandığı kesin. Sonuçlarını düşünmeden hareket ediyor. Evet, ciddi bir sakatlık doğurabilirdi ama benim açımdan da bu kontrolsüz hareket. Tartışmasız sarı kart. Birinci dakika, son dakika hiç fark etmez. Burada bir sarı kartın atlandığı fikrindeyim ben de.

33. dakikada Çaykur Rizespor'un beklediği penaltı pozisyonu hatalı karar mı?

Bahattin Duran: Rizesporlu oyuncu topla oynamış ama Torreira, ayağını koydu ve durdu.

Bahattin Duran: Çarpıştılar. Benim için burada bir faul söz konusu değil.

Deniz Çoban: Hemen onun arkasında hakem, buraya faulü çaldı.

Bahattin Duran: Ben, bir basma görmüyorum burada ama oyuncu uzanıp topa vuramamış ve Galatasaraylı oyuncuya teması var. Bence faul doğru.

Bülent Yıldırım: Birincisinde Torreira küçülüyor. Ali Sowe, topu çaldıktan sonra kramponları yerde dizini büküp temas etmemek için küçülürken bir çarpışma meydana geliyor. Kaçınılmaz o yüzden ikisinin de canı yanıyor. Arkasındaki pozisyonda da faulü görüyoruz. Hakemin yeri mükemmel. Hiç yanılmadan burayı doğru çözmüş kanaatindeyim. Ali Sowe, topu çaldığı için bu kaçınılmaz temas böyle oldu.

68. dakikada Rizespor'un penaltı beklediği pozisyonda devam kararı doğru mu?

Bahattin Duran: Oyuncunun eline veya koluna gelmiyor zaten orada top ama akılda kalmasın. Yanlış görmüyorsam boyun bölgesine gelecek.

Deniz Çoban: Topun ele dokunduğu herhangi bir yer yok.

Bahattin Duran: Bu arada eli, havaya kalkıyor evet. Yanılabilirler. O eline gelse penaltı diyecektik ama o top, elle hiç temas etmemiş.

Bülent Yıldırım: Bizim defansif oyuncular kendilerine dokunulduğu anda hep aynı şeyi yapıyorlar. Bu, genişletme oluyor. Elinize değdiği anda penaltı olur yani.

Senin için hazırladığımız haberler