TRT 1 yeni frekans bilgileri ne? Uydu frekansı nasıl güncellenir?

Akın Ungan
25.09.2022 - 21:56 | Son Güncellenme: 25.09.2022 - 22:06

Faroe Adaları - Türkiye maçı öncesi TRT 1'in yeni frekans bilgileri gündeme geldi. Yeni uydu yayınına geçilmesiyle TRT 1 frekans bilgileri paylaşıldı.

TRT 1 yeni frekans bilgileri ne? Uydu frekansı nasıl güncellenir?

AJANSSPOR PLUS

UEFA Uluslar Ligi'nde Faroe Adaları ile Türkiye A Milli Takım karşı karşıya geliyor. TRT 1 ekranlarından canlı yayınlanacak olan milli maç öncesi futbolseverler TRT 1'in yeni frekans bilgilerini araştırmaya başladı. Yeni uydu yayınına geçen TRT 1'in HD yayını için frekans bilgilerinin güncellenmesi gerekiyor.

Tek işlemle birçok TRT kanalı güncellenecek

TRT, futbolseverlerin Faroe Adaları - Türkiye maçını kesintisiz izleyebilmeleri için yeni frekans bilgilerini duyurdu. İzleyicilerin yapacağı frekans güncelleme işlemiyle birlikte TRT’nin; TRT 1 HD, TRT Spor HD, TRT Belgesel HD, TRT Çocuk HD ve TRT Müzik HD kanallarının frekansları tek bir seferde güncellenmiş olacak.

TRT'nin frekans bilgileri

Uydu: TÜRKSAT 4A
Frekans: 11794
Polarizasyon: V (Dikey)
Sembol Oranı: 30000
FEC: 3/4

Uydu frekansı nasıl güncellenir?

Uydu alıcısının “Kurulum” veya “Ayarlar” menüsünden, “Tek Kanal Arama” alt menüsünde, “Uydu” kısmında “Türksat 42° E” ve Türksat Ankara Paket parametrelerini manuel olarak girilerek, “Şebeke Arama” (Network Search) açık seçilmelidir. Otomatik tarama sonucunda, güncel kanal bilgileri uydu alıcınıza eklenmektedir.

Senin için hazırladığımız haberler