TRT'de Weghorst ve Aboubakar için ağır sözler

Cüneyt Muharremoğlu
14.01.2023 - 12:32 | Son Güncellenme: 14.01.2023 - 12:36

TRT Spor yorumcusu Kaya Çilingiroğlu, Manchester United'a giden Wout Weghorst ve Beşiktaş'ın transfer etmek istediği Kamerunlu Vincent Aboubakar için ağır eleştiriler yaptı.

TRT'de Weghorst ve Aboubakar için ağır sözler

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş, sezon başında Burnley'den kiraladığı Hollandalı Wout Weghorst'un Manchester United'a gitmesinin ardından forvete takviye yapmak istiyor. Bunun için öne çıkan isimse daha önce 2 ayrı zamanda 3 sezon Beşiktaş forması giyen Kamerunlu Vincent Aboubakar.

"Weghorst'u sevmem için sebep söyle"

TRT Spor'da yayınlanan Yüz Yüze Futbol programında Kaya Çilingiroğlu, Weghorst ve Aboubakar transferlerini değerlendirdi. Hollandalı futbolcuyu eleştiren Çilingiroğlu, "Weghorst'u sevmem için bana bir sebep söyle. Bu hafta oynamıyor mesela. Bu hafta oynamamasını kabul etmiyorum. Neyini seveyim bu adamın? Şampiyonluğa oynayan takımı böyle bırakıp gitmesi kabul edilemez" dedi.

"Muleka, Aboubakar'dan çok gol atar"

Çilingiroğlu sözlerine şöyle devam etti: "Weghorst'un yerine Aboubakar konuşuluyor. Kadrodaki Jackson Muleka hepsinden daha golcü. Gol vuruşlarındaki tekniğe bakarsan daha bilinçli golcü. Muleka'da ısrar edersen Weghorst'dan da Aboubakar da çok gol atar"

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar gerçekleri! Transfer yüzde 50 yüklendi
Habere Git

"Aboubakar panik transferi"

TRT Spor yorumcusu, Aboubakar transferini eleştirdi. Çilingiroğlu, "2.5 milyon Euro vereceksin. Sadece tribünlere sempatik gözükmek için. Bunlar popülist transferler, panik transferleri... Ona ihtiyacın yok. Aboubakar'ı alsan sana çok bir şey değiştirmeyecek" diye konuştu.

Aboubakar için sert sözler: Yemeğe gitmem

Sergen Yalçın döneminde Aboubakar'ın 'Sakatım' deyip oynamadığını söyleyen Çilingiroğlu sözlerine şöyle deövam etti: "Açıkçası bana göre, kimse kusura bakmasın bırak fair-play'i falan ben öyle bir adamla yemeğe gitmem. Sakatım diye yalan söylüyorsun. Bunu kendi takımıma alacağım. İki çalım atıp iki gol atacak Sonra Aboubakar, Aboubakar.. Geçin o işleri"

"Aboubakar'ın tarihi senesine bakın"

Çilingiroğlu, Kamerunlu futbolcu ile ilgili eleştirilere "Aboukar'ın bakın tarihi senesine. Kadroda kimler var? Talisca, Quaresma, Pepe var. O yüzden Muleka ondan çok daha fazla efekt yapar, çok daha fazla gol atar" diyerek devam etti.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan Weghorst açıklaması! Fesih bedeli belli oldu
Habere Git

"Kısa dönemde hiç bir şey vermez"

Abobukar'ın şansının Dünya Kupası'nda Brezilya'ya attığı gol olduğunu söyleyen Çiligiroğlu şöyle konuştu: "Daha makul şartlarda olsun gelsin takıma. Hiç gerek yok o transfere. Ben olsam hiç transfer yapmam. Maliyeti yüksek kısa dönemde bir şey vermeyecek oyuncular bunlar."

"Beşiktaş'ın parası gider"

Aboubakar'ın Türkiye iki kez geldiğini hatırlatan TRT yorumcusu, "Hiçbir yerde tutunamadı. Ancak Arabistan'a gitti. Orada çuvalla para veriyorlar. O paraları hiçbir zaman bulamayacaksın. Bence forvete takviyiye gerek yok. Galatasaray'ın pozisyonunda olsak anlarım ama santrforun yok değil iki tane var. Cenk Tosun ve Muleka. Alırlarsa Beşiktaş'ın parası gider" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler