Trubisky coştu Bears kazandı

06.12.2019 - 08:40 | Son Güncellenme: 06.12.2019 - 08:40

NFL'in 14 hafta açılış maçında Dallas Cowboys, Soldier Field'da Chicago Bears'ın konuğu oldu.

 
Cowboys, maçın ilk hücum serisinde, yıldız running back Ezekiel Elliott'ı etkin bir şekilde kullandı. Elliott, serinin son oyununda 2 yardlık koşu touchdownını yaptı. Akabinde Brett Maher, touchdown sonrasında ekstra golü kaçırmadı ve Teksas ekibi 7-0 öne geçti. (6.03) Bears ise, ilk hücum serisinde kaydettiği ilerlemenin ardından, rakip yarı sahasının 16 yard çizgisinden oynadığı pas oyununda hata yaptı. Cowboys'un cornerbacklerinden Jourdan Lewis, Mitchell Trubisky'nin attığı pası içeride yakaladı ve dışarıya çıktı. Hakemler ilk olarak başarısız bir pas oyunu kararı verse de, Dallas Cowboys Başantrenörü Jason Garrett, interception için itiraz hakkını kullandı. Pozisyon videoda incelendi ve hakemin kararı değişti. Hücum Chicago'nun top kaybıyla sonuçlandı ve hücum hakkı Cowboys'a geçti. (1.36) Teksas ekibi, süreyi eritmeyi başarırken, interception sonrası elde ettiği hücum serisinde hakkını tazeleyemese de, yiyecekleri olası bir touchdownı engellemeyi başardı ve ilk 15 dakikayı 7-0 önde tamamladı.
 
İkinci çeyreğe devam ettirdiği hücum serisi ile başlayan Chicago Bears, skoru eşitlemeyi başardı. Wide receiverlardan Allen Robinson, Mitchell Trubisky'nin 5 yard uzaktan attığı pası gol bölgesinde yakaladı. Touchdownın ardından Eddy Pineiro ekstra golü sayıya çevirdi ve Illinois ekibi 7-7'lik beraberliği sağladı. (12.13) Savunmada Cowboys hücumuna zorlu anlar yaşatmaya başlayan Bears, Eddy Pineiro'nun 36 yard uzaktan attığı alan golüyle 10-7 öne geçti. (8.06) Rakibinin üstünlüğüne son vermek için hücuma başlayan Dallas Cowboys, Brett Maher'in 42 yard uzaktan alan golü kaçırmasıyla, son 5 dakikaya girilirken beraberlik fırsatını değerlendiremedi. Chicago Bears, çeyreği bitimine 10 saniye kala oynanan pas oyunundan touchdown çıkardı. 8 yardlık pas oyununda Allen Robinson ile Cowboys'un linebackerlarından Jaylon Smith, gol bölgesinde topu yakalama mücadelesine girdi. Tou yakalayan Robinson oldu. Touchdonwın ardından ikinci isabetli ekstra gol, farkı çift hanelere çıkardı. Bears devre arasında soyunma odasına 17-7'lik üstünlükle gitti. 
 
Chicago, üçüncü çeyreğin ilk hücum serisinin sonunda, Mitchell Trubisky'nin pasında topu alan Anthony Miller'ın koşup topu gol bölgesine sokmasıyla touchdown yaptı. 14 yardlık pas oyunundan gelen bu touchdownın ardından Eddy Pineiro'nun üçüncü ekstra golü de isabetli oldu ve Bears skoru 24-7'ye getirdi. (8.18) Ancak Illinois ekibi, üçüncü çeyreğin bitimine 3 dakikadan kısa bir süre kala top kaybı yaptı. Koşu oyunu oynayan David Montgomery, Joe Thomas'ın müdahaelsiyle topun kontrolünü kaybetti. Yere düşen topu linebackerlardan Jaylon Smith yakaladı ve hücum sırası Dallas Cowboys'a geçti. (2.58) 
 
Son 15 dakikaya 17 sayı geride giren Cowboys, Jaylon Smith'in fumble recover sonrası kazandırdığı hücum serisinin son oyununu oynadı ve Ezekiel Elliott'tan 2 yardlık koşu touchdownı geldi. Teksas ekibi, Brett Maher'in ikinci ekstra golü sonrasında farkı 10 sayıya indirdi. (14.55) Ancak Chicago Bears'tan kısa sürede cevap geldi. Maç boyunca attığı paslar kadar kritik koşulara da imza atan Mitchell Trubisky, 23 yardlık koşu oyununu gol bölgesinde tamamladı. Touchdown sonrasında Eddy Pineiro dördüncü kez ekstra golde isabet kaydetti ve Bears skoru 31-14'e getirdi. (13.22) Karşılaşmada uzun bir süre sayı olmazken, sessizliği Dallas Cowboys bozdu. 19 yardlık pas oyununda Amari Cooper, Dak Prescott'ın kendisine attığı topu gol bölgesinde yakaladı. Ekstra golün de sayı olmasıyla fark bir kez daha 10 sayıya düştü. (4.29) Cowboys, Brett Maher'in 31 yard uzaktan attığı alan golüyle, maçın bitimine 8 saniye kala farkı 7 sayıya indirdi. Akabinde santra için sahaya çıkan Maher, topu Dallas'a kazandırabilmek için onside vuruşu yaptı. Top 10 yardayı geçse de, yakalayan oyuncu Chicago Bears'tan Anthony Miller oldu. Karşılaşma, Bears'ın 31-24'lük galibiyetiyle tamamlandı.
 
Bu sonuçla Chicago Bears, ligdeki 7. maçını kazanırken, Play-off umutlarını da taze tuttu. Dallas Cowboys ise, 7. mağlubiyetini almasına rağmen Ulusal Futbol Konferansı Doğu Grubu liderliğini sürdürdü.
 
MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER
 
 CHICAGO BEARS 
 
Mitchell Trubisky (QB): 31'de 23 pas isabeti, 244 yard pas mesafesi, 3 touchdown pası, 1 interception pas, 10 koşu oyununda 63 yard mesafe ve 1 koşu touchdownı
 
David Montgomery (RB): 20 koşu oyununda 86 yard mesafe
 
Allen Robinson (WR): 8'de 5 pas yakalamada 48 yard mesafe ve 2 pas yakalama touchdownı
 
Anthony Miller (WR): 4'te 3 pas yakalamada 42 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı
 
Khalil Mack (LB): 2 tackleda 1 mesafe kaybettirme, 1 sack
 
 DALLAS COWBOYS 
 
Dak Prescott (QB): 49'da 27 pas isabeti, 334 yard pas mesafesi, 1 touchdown pası
 
Ezekiel Elliott (RB): 19 koşu oyununda 81 yard mesafe ve 2 koşu touchdownı
 
Amari Cooper (WR): 8'de 6 pas yakalamada 83 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı
 
Jaylon Smith (LB): 6'sı solo, toplam 8 tackleda 1 mesafe kaybettirme, 1 fumble recover

Senin için hazırladığımız haberler