"Trump'ın bir beyni olsaydı..."

02.06.2020 - 15:19 | Son Güncellenme: 02.06.2020 - 15:19

NBA ekibi San Antonio Spurs'ün efsane başantrenörü Gregg Popovich, George Floyd'un polisler tarafından öldürülmesi sonucu başlayan protestolara değindi ve ABD Başkanı Donald Trump'a sert sözlerle yüklendi.

The Nation'a konuşan Popovich, "Bana çarpan şey, hepimizin bu polis şiddetini ve ırkçılığını görmesi. Hepsini daha önce de görmüştük ama hiçbir şey değişmiyor. Bu yüzden bu protestolar çok patlayıcı ancak liderlik olmadan ve sorunun ne olduğunu anlamadan asla bir değişiklik olmayacak. Ve beyaz Amerikalılar bu problemi sonsuza kadar hesaba katmaktan kaçındılar çünkü bundan kaçınabilmek bizim için bir ayrıcalıktı. Bu da değişmeli" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'a da yüklenen tecrübeli koç, "Bu inanılmaz. Trump'ın bir beyni olsaydı, yüzde 99 alaycı olsa bile, dışarı çıkıp insanları birleştirmek için bir şeyler söylerdi ama insanları bir araya getirmeyi umursamıyor. Şimdi bile. İşte böyle dengesizleşti. Her şey onunla ilgili. Her şey ona kişisel olarak ne fayda sağladığı ile ilgili. Asla büyük olanla ilgili değil, şimdiye kadar böyle oldu" ifadesini kullandı.

Sistemin değişmesi gerektiğini vurgulayan Popovich, "Değişime ihtiyacımız var. Sistem değişmek zorunda. Ben üzerime düşeni yapmaya hazırım. Tüm sahip olduğum bu" diye konuştu.

Ne olmuştu?

46 yaşındaki Afro-Amerikan George Floyd Amerika Birleşik Devletleri'nin Minnesota eyaletinde gözaltına alındığı sırada polis memuru Derek Chauvin'in boğazına diziyle baskı yapması sonucu hayatını kaybetmişti.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından ırkçılığı protesto etmek için binlerce kişi sokaklara çıkarken, bazı yerlerde protestocular polisle çatışıp birçok yeri ateşe vermişti.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler