TSYD Koşusu'nu Şimşek Efe kazandı

Orhan Gülek
28.08.2022 - 19:37 | Son Güncellenme: 28.08.2022 - 19:42

2022 yılı TSYD Koşusu'nu, Birkan Bora Akarsu'nun sahibi olduğu Şimşek Efe (Altaha - Songülhanım / Albatur) jokeyi Halis Karataş idaresinde kazandı.

TSYD Koşusu'nu Şimşek Efe kazandı

AJANSSPOR - HABER

4 yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak gerçekleştirilen TSYD Koşusu, 2000 metre mesafe üzerinden sentetik pistte yapıldı. 2022 yılı TSYD Koşusu'nu, Birkan Bora Akarsu'nun sahibi olduğu Şimşek Efe (Altaha - Songülhanım / Albatur) jokeyi Halis Karataş idaresinde kazandı. Anadolu Tarım İşletmeleri yetiştirmesi, Emrah Karaköleoğlu'nun antrene ettiği kır erkek safkanın elde ettiği bu birincilik yarış hayatının 7. galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Bitiriş derecesi 2.21.60 oldu

Türkiye Spor Yazarları Derneği adına koşulan mücadelede Mübariz (Ateştopu - Yıldız Işığı / Ayabakan) ikincilik elde ederken, Aferdita (Kaizbert - Turbotay / Turbo) üçüncü, İlk Parıltı (Kurtel - Tekkale / Volga.2) dördüncü, Sarıyerli (Kaizbert - Aydıngüzeli / Haberbatur) de beşinci olarak koşuyu tamamladı. 

 

Koşunun galibi Şimşek Efe için bitiriş derecesi 2.21.60 olurken, farklar 1/2 Boy - 1/2 Boy - 1/2 Boy - 4 Boy şeklinde sonuçlandı.

Kupayı Hilmi Türkay verdi

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına antrenör Emrah Karaköleoğlu'na kupasını TSYD Yönetim Kurulu Üyesi ve Medya Sorumlusu Hilmi Türkay verdi.

Törene Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı, Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya ve Yönetim Kurulu Üyemiz Gülnur Gülerce de katıldı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD)

Türkiye'nin en önemli basın kuruluşlarından biri olan Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) 14 Nisan 1963 yılında kurulmuştur. Kuruluşunun ardından Uluslararası Spor Yazarları Birliği A.I.P.S.'ye üye olmuştur. Bakanlar Kurulu'nun 31 Aralık 1965 tarih ve 6/5644 sayılı kararıyla da üyelikleri onaylanmıştır. Bakanlar Kurulu kararıyla adının önüne Türkiye ibaresini alan TSYD'nin Türkiye çapında 1700 üyesi, 11 şubesi ve 81 il temsilciliği bulunmaktadır. Ülkemizdeki tüm spor müsabakalarına akreditasyonu gerçekleştiren kuruluş olan Türkiye Spor Yazarları Derneği, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve federasyonlarla tam bir uyum içinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Senin için hazırladığımız haberler