TSYD'de seçim heyecanı! Ahmet Çakır resmen aday

Orhan Gülek
07.06.2021 - 20:36 | Son Güncellenme: 07.06.2021 - 20:49

Türkiye'nin en önemli basın kuruluşlarından olan Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne (TSYD), Ahmet Çakır resmen adaylığını açıkladı.

TSYD'de seçim heyecanı! Ahmet Çakır resmen aday

AJANSSPOR - HABER

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD)’nin 17 Haziran’da yapılacak genel kurulu için, mevcut başkan Oğuz Tongsir’in ardından Ahmet Çakır da adaylığını açıkladı.

Ajansspor yazarı Ahmet Çakır, güçlü bir yönetimle ve “Birlikte daha iyisini yapabiliriz” sloganıyla göreve talip olduklarını açıkladı.

"Biz sandıkta yarışır, sonucu da kabulleniriz”

2000-2002 arasında Attila Gökçe yönetiminde asbaşkan, 2009-2012 döneminde de Esat Yılmaer yönetiminde genel sekreter olarak görev yapan Çakır, “Sevgili Oğuz Tongsir’in görev süresinin dolduğunu düşünerek arkadaşlarımla birlikte bu göreve talip olmuştuk. Aday olacağımızı da ilk açıkladığımız kişi o idi. TSYD tüzüğünün 11/a maddesi başkan ve yönetimin iki dönemden fazla görev yapamayacağını bildiriyor. Tongsir’in de bu süresi doldu. Ancak bunun kendilerini bağlamadığını belirterek aday oldu. Elbette ki böyle bir tartışma düzleminde kalmak söz konusu değil. İşin bu yanını eski adıyla Dernekler Masası halledecek. Biz sandıkta yarışır, sonucu da kabulleniriz” diye konuştu.

"Minnet borcumu ödemek istiyorum”

Tongsir yönetiminin önemli hizmetlerde bulunduğunu belirten Çakır, “Bugüne kadar her yönetime olduğu gibi onlara da destek oldum. Çünkü TSYD benim için çok özel bir yer. 1986’da üye oldum. 1988’de Levent’teki merkez tesisi açıldığından beri her gün oradayım diyebilirim. Yurtiçi ve yurtdışı görevler ile özel bazı durumlar dışında yılın en az 300 gününü orada geçirir; çalışır, spor yapar ve eğlenirim. Oğlum orada yüzücü ve yüzme hocası oldu. Ben de pek çok eşimi-dostumu orada edindim. Benim için hiç tartışmasız bir yuva oldu TSYD. Bunun için minnettarım. Şimdi de arkadaşlarımla birlikte bu minnet borcumu ödemek istiyorum” değerlendirmesini yaptı.

Her yönetim için 6 yıllık sürenin yeterli olması gerektiğini Tongsir’in tüzüğe koydurduğunu vurgulayan Çakır sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bütün dernek yönetimleri fahri çalışmalardır. Bu bakımdan özveriye dayanır ve pek de takdir görmez. Ayrıca, 6 yılda yapamadığınız işleri bu süreden sonra hiç yapamazsınız. Çünkü yorgunluklar artar, kırgınlıklar oluşur ve bir yığın gereksiz işle uğraşmak zorunda kalırsınız. Ticari ve sınai kuruluşlarda ‘işletme körlüğü’ diye adlandırılan sıkıntı burada daha güçlü biçimde ortaya çıkar ve bütün bunlardan derneğiniz zarar görür. Nitekim, sevgili Tongsir de böyle düşündüğü için özellikle bunu tüzüğe koydurdu. Şimdi buna niçin uymadığı konusunda bir şey söylemek istemem.” 

Çakır, TSYD’nin bütün sorun ve sıkıntılarını en yakından bilen kişi olduğunu belirterek, göreve geldikleri takdirde yapacaklarını da birkaç gün içinde açıklayacaklarını sözlerine eklerken şöyle konuştu:

"Göreve hazır ve talibiz"

“Seçildikten sonra akla bile gelmeyecek birtakım vaatler ve asla uygulanmayacak hayali projeler yerine yapılacak dünya kadar işi gerçekten yapabilecek bir yönetime gereksinme var. Bu anlayış içinde göreve hazır ve talibiz. Neyi nasıl yapacağımızı biliyoruz ve bunun için yetki istiyoruz.”

Tongsir yeniden aday

Öte yandan Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Oğuz Tongsir, 17 Haziran Perşembe günü İstanbul’da yapılacak genel kurulda tekrardan başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Tongsir’in geçtiğimiz günlerde üyelere yaptığı açıklama şöyle konuştu:

“Başkanlığa bir kez daha aday olmaya karar verdim. Yönetimimiz döneminde sabah akşam çalıştık, TSYD’yi Türkiye’nin bir numaralı basın kuruluşu haline getirdik. Ancak projelerimiz henüz bitmedi. Sizden son kez bir 3 sene daha istiyor, desteğinizi bekliyorum. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Sevgi ve saygılarımla.”

Senin için hazırladığımız haberler