Chelsea'de Thomas Thuchel Rusya-Ukrayna Savaşı Sorusuna Sinirlendi

Akın Ungan
01.03.2022 - 23:18 | Son Güncellenme: 01.03.2022 - 23:34

Lig Kupası Finali'nde Liverpool'a penaltılarda kaybeden Chelsea'nin teknik adamı Thomas Tuchel, Rusya-Ukrayna savaşı ve Abramovic sorusuna sinirlendi.

Chelsea'de Thomas Thuchel Rusya-Ukrayna Savaşı Sorusuna Sinirlendi

İngiltere Lig Kupası Final müsabakasında Chelsea, Liverpool ile karşı karşıya geldi. Maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlamak için toplantıya katılan Chelsea teknik direktörü Thomas Tuchel, bir gazetecinin Rusya-Ukrayna savaşı ve İngiliz hükümetinin yaptırımları nedeniyle kulübü devretmek zorunda kalan Rus milyarder Roman Abramovic ile ilgili sorusuna oldukça sinirlendi.

Kupayı penaltılarda kaçırdılar

Zorlu mücadelenin normal süresi ve uzatma devrelerinde gol sesi çıkmazken, seri penaltı vuruşlarında 11-10'luk skor ile kaybeden taraf Chelsea oldu. Kupayı elinden kaçıran takımın teknik patronu Thomas Tuchel, basın toplantısı için gazetecilerin karşısına geçti.

"Ben politikacı değilim"

Thomas Tuchel, kendisine Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline ilişkin soru sormak isteyen gazeteciye, “Dinle, dinle, durmalısın. Ben politikacı değilim. Dürüst olmak gerekirse durmanız gerekiyor. Sadece söylediklerimi tekrar edebilirim ve aynı şeyleri söylemekten dolayı kötü hissediyorum çünkü hiç savaş yaşamadım.” dedi.

"Hiçbir şey yapmadan huzur içinde oturuyorum"

Sözlerine devam eden Alman teknik adam, “Bunun hakkında konuşmak bile kendimi kötü hissettiriyor. Çünkü burada hiçbir şey yapmadan huzur içinde oturuyorum. Elimden gelenin en iyisini yapıyorum ama bana bu soruları sormayı bırakmalısın. Çünkü sana verecek cevabım yok.” şeklinde konuştu.

Masaya tokat attı!

Kendisine, Abramovic ve Chelsea’nin şu anki durumu hakkında ne düşündüğü sorulan Tuchel, oldukça sinirlendi ve masaya tokat attı.

"Dışarıda daha önemli şeyler olduğunu biliyoruz"

Tuchel, “Savaş korkunç. Bu konuda başka bir görüş olamaz. Ama neden senin tarafından daha fazla dikkatimiz dağıtılıyor? Dışarıda daha önemli şeyler olduğunu biliyoruz. Bu asla değişmeyecek. Avrupa’daki herkesin kafasında kimsenin sevmediği bir gürültü var. Yine de işe gelmeye çalışıyorsunuz ve işinizde mümkün olduğunda en iyisini yapmaya çalışıyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

Abramovic'i konuşmayı reddetti

Chelsea Teknik Direktörü ayrıca kulübün sahibi Abramovic ile ilgili konuları konuşmayı reddederek, “Cevap verecek bilgiye sahip değilim. Ayrıntılardan ve tüm durumdan haberdar değilim. Futboldan çok daha önemli durumlar var ve bu değişmeyecek. Savaş gibi olaylar çok daha önemli” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler