Tuchel: Yerimde duramıyorum!

30.05.2021 - 00:54 | Son Güncellenme: 30.05.2021 - 01:06

Chelsea ile Manchester City’yi devirip Şampiyonlar Ligi’ni kazanan Thomas Tuchel finalin ardından hissettiği duyguları çarpıcı ifadelerle açıkladı.

Tuchel: Yerimde duramıyorum!

AJANSSPOR-HABER

Şampiyonlar Ligi kupasını sezon ortasında göreve geldiği Chelsea’ye kazandırarak büyük bir başarıya imza atan Thomas Tuchel maçtan sonra açıklamada bulundu. Hem 90 dakika sırasında hem de zaferin ardından heyecanlı anlar yaşayan Alman teknik adam, “Yerimde duramıyorum. Hiç gerçekçi gelmiyor ama bu başarıyı pek çok sevenimizle paylaşabilmek fantastik bir duygu” dedi.

İkili mücadelelerle birlikte maçı kazandık

Chelsea Teknik Direktörü sözlerine şöyle devam etti: “Manchester City’e karşı tabii her dakika ilerledikçe daha zordu. Burada bizim inancımız ortaya çıktı. Sürekli ikili mücadele kazanarak zaferimizde kilit rol oynayan faktörü yerine getirdik. Mücadeleci bir oyun ortaya koyduk. Fiziksel olarak bugün çok iyi bir iş çıkardılar.”

'Kontrataklarla daha erken bitirebilirdik'

Şampiyonluk için futbolcularının en yüksek performanslarını sergilemeleri gerektiğini ifade eden Tuchel, “Aslında mucize yaratmaları gerekmiyordu sadece güçlü olmaları gerekiyordu. Çok iyi bir stratejimiz vardı ve şans da yardım etti. Daha fazla fırsat elde edip maçı kontrataklarda daha rahat bitirmek isterdik ama eksiğimiz topa sahip olmaktı” diye konuştu.

Tuchel: Ninemi arayacağım

Alman teknik adam, “Kuopayı kazandıktan sonra ilk kimi aradınız?” sorusuna ise, “Ailem burada onun için aramama gerek olmadı ama yarın belki ninemi arayabilirim” cevabını verdi. 

Senin için hazırladığımız haberler