Tudor zaten Bankalar Birliği kapsamındaydı! İşte gerçekler...

Eren Tuncay
07.07.2021 - 10:15 | Son Güncellenme: 07.07.2021 - 10:47

Mustafa Cengiz döneminde itirazı yapılıp sürdürülen vergi ve Oğulcan Çağlayan davaları için "Bizim yönetimimiz iptal etti" diyen Galatasaray Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir transfer yapılamamasını da Tudor'un tazminatına bağlamıştı. Ama Bankalar Birliği Anlaşması'nın bu davayı da kapsadığı ortaya çıktı.

Tudor zaten Bankalar Birliği kapsamındaydı! İşte gerçekler...

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray taraftarı transfer bekliyor. Çünkü başkan Burak Elmas 19 Haziran'da gerçekleşen seçim öncesi "20 Haziran'ı bekleyen çok oyuncu var. 5 gün içerisinde bizim listemizdeki oyuncuları bitirecek, hocanın istediği oyuncuları da 10 gün içerisinde bitirebilecek seviyedeyiz" açıklamasında bulunmuş, kasa kolaylığı ve sponsorluk vaatlerinde de bulunmuş ve beklentiyi yükseltmişti.

Tepkiler başlamıştı

Burak Elmas'ın seçildiği günden bu yana 18, mazbatasını aldığı günden bu yana 15 gün geçti. Bugüne kadar Emre Akbaba ile sözleşme yapan yönetim, 14'üncü günün sonunda da 21 Haziran’dan bu yana takımla antrenmana çıkan kaptan Arda Turan'ı açıkladı. Keçiörengücü'nden Barış Alper Yılmaz'la anlaşılsa da geçen haftadan itibaren seçim öncesi verilen süre zarfında beklenen transferler gerçekleşmediği için tepkiler gelmeye başlamıştı.

Cengiz, Prandelli'yi ödeyip Tudor'u çözdü

Hafta sonuna girilirken Galatasaray Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, GS TV'ye çıkıp "Bu on günlük süreçte ciddi bir çalışma yürüttük ve bize nasip oldu. Sadece vergi borçlarından toplamda 173 milyonu biz göreve geldikten sonra, bizim yönetimimiz iptal etti" şeklinde ifadeler kullanırken, Oğulcan Çağlayan davasındaki 1.4 milyonluk tazminatı da kendi yönetimlerinin itirazıyla çözdüklerini ifade etti. 

Epözdemir'in açıklamalarından yaklaşık 20 dakika önce Galatasaray'ın vergi borcunun kaldırıldığın, Oğulcan Çağlayan davasındaki ön tedbirin de kalktığını Ajansspor okuyucularına duyurmuştu. Çünkü bu davalar uzunca bir süredir devam eden, Mustafa Cengiz döneminde sürdürülen, takip edilen davalardı ve belgesiyle bu sayfalarda yayımlandı.

Yeni yönetime yük bırakılmadı

Rezan Epözdemir'in bir başka ifadesi de "Tudor ile ilgili kesinleşmiş, ödenmesi gereken 840 bin Euro’luk bir borç vardı. Transfer tahtamız bu yüzden kapalıydı. Onu ödedik" sözleri oldu. Tam da bu noktada şu gerçekler ortaya çıkıyor: Tudor'un kazandığı davadaki 714 bin Euro ana para, 121 bin Euro faiz olmak üzere 835 bin Euro'ydu. Bu dava Mustafa Cengiz'in başkanlığı boyunca devam etmişti, karar seçim haftasında çıkmıştı. Fakat zaten Cengiz döneminde yapılan "Bankalar Birliği Anlaşması" bu davayı da kapsıyordu. Yani bunun tedbiri alınmış Bankalar Birliği anlaşmasına tabi tutulmuştu. Yani yeni gelecek yönetime herhangi bir yük bırakılmamıştı, ortada transferi etkileyecek bir durum yoktu. Ve Mustafa Cengiz her ihtimale karşı 8 Haziran'da Tudor talimatını da vermişti. Öte yandan Mustafa Cengiz döneminde eski teknik direktörlerden Jan Olde Riekerink ve Cesare Prandelli'nin ödemeleri de yapılırken, yeni yönetimin futbolcu ödemelerini yapması için de yine Bankalar Birliği Anlaşması'na tabi 170 milyon lira ile Socios teminatı Galatasaray hesabında bekletildi. Söz konusu olaylarla ilgili kasa kolaylığı gerektirecek bir tablo oluşmadı.

Senin için hazırladığımız haberler