Marsilya Manchester United Stoperi Eric Bailly'i Transfer Ediyor

Akın Ungan
24.08.2022 - 15:36 | Son Güncellenme: 24.08.2022 - 15:49

Eski Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor'un çalıştırdığı Olympique Marsilya, Manchester United'ın stoperi Eric Bailly'i transfer ediyor. İşte detaylar.

Marsilya Manchester United Stoperi Eric Bailly'i Transfer Ediyor

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Bir dönem Türkiye'de Galatasaray ve Karabükspor'u çalıştıran Igor Tudor'un teknik direktörlüğünü yaptığı Marsilya, kadrosunu stoper takviyesi ile güçlendiriyor. Ligue 1 devi, Premier Lig temsilcisi Manchester United ile anlaşma sağladı.

Bailly, satın alma opsiyonuyla kiralanıyor

The Athletic, Manchester United stoperi Eric Bailly'nin, Igor Tudor'un çalıştırdığı Marsilya'ya satın alma opsiyonuyla kiralanacağını belirtti. Fabrizio Romano'nun haberine göre ise Marsilya, önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılırsa oyuncunun satın alma opsiyonunu kullanacak. Bailly'nin satın alma opsiyonunun ise 10 milyon Euro olduğu ifade edildi.

Gözden düştü

2016 yılında Jose Mourinho'nun yaptığı ilk transferlerden olan Eric Bailly İspanyol ekibi Villarreal'den 38 milyon Euro karşılığında Manchester United'a gelmişti. Fakat beklentileri karşılayamayan Fildişi Sahilli oyuncu, şu an Raphael Varane, Lisandro Martinez, Harry Maguire ve Victor Lindelof'un ardından 5. stoper durumunda.

Sezonda 25 maçı yok

28 yaşındaki Fildişi Sahilli oyuncu Kırmızı Şeytanlar'da geçirdiği 6 sezonda hiçbir zaman 25 lig maçına çıkamadı. Sık sık sakatlanmasıyla bilinen Bailly, kariyerinde toplam 188 maça oynadı, 2 gol 3 asist yaparken 45 sarı kart ve 6 kırmızı kart gördü.

Fildişi Sahili Milli Takımı ile 44 maça çıkan Bailly, 2 kez rakip fileleri havalandırmayı başarırken, 2 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi. Ayrıca deneyimli stoper, 10 sarı kart gördü. Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 6 milyon Euro olan Bailly'nin Manchester United ile 30 Haziran 2024'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler