Tugay Kerimoğlu: ''Fatih Terim antrenmanda bile kaybetmeyi kabullenmez''

24.10.2018 - 20:37 | Son Güncellenme: 24.10.2018 - 23:37

Tugay Kerimoğlu: ''Fatih Terim antrenmanda bile kaybetmeyi kabullenmez''

beIN Sports yorumcuları Tugay Kerimoğlu ve Metin Tekin, Galatasaray-Schalke 04 maçı öncesi açıklamalarda bulundu. 

Tugay Kerimoğlu ve Metin Tekin'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Tugay Kerimoğlu: ''Galatasaray taraftarını sakin olmak zorunda''

Fatih Terim'in kaybetmeyi kabullenemeyen bir hoca olduğuna değinen Tugay Kerimoğlu, "Benim farklı bir bakış açım var. Bugün Galatasaray taraftarını sakin olmak zorunda. İnşallah bugün kazanan bir Galatasaray olur. 2. maçta kazanamak isteyen bir Schalke olacaktır. Her şey şu anda eşit. Fatih Hoca defansif oynatmaz. Fatih Terim antrenmanda bile kaybetmeyi kabullenmez. Böyle bir karakterler çalışıyorsanız bunu net bir şekilde görürsünüz. Hocanın bugün hamleleri nasıl olacak o da merak konusu" şeklinde konuştu.

Fatih Terim'in bu akşamki oyun modeli hakkında öngörüde bulunan Metin Tekin, "Bursaspor maçından sonra Fatih Terim şunu söylemişti: 'Destek baskıya dönüşmesin' Bence bu açıklama Schalke maçında kontrollü oynayabiliriz mesajıydı. Galatasaray savunmalarında geniş alanda yakalamak önemli bir özelliktir. Savunmacının en önemli noktası pozisyon bilgisidir. Pozisyon bilgisi de deneyimle artacak bir şeydir. Mesela son maçtaki penaltı pozisyonunda Ozan hamleci bir stoper olduğu için o hamleyi yaptı. Ama bunu yaptı diye Ozan'dan vazgeçilir mi? Belki Serdar olsa onunla başlayabilirdi. Galatasaray'ın bugün galip gelmesi çok önemli. Galatasaray'ın en iyi deplasmanı Porto'ydu. Lig ve Şampiyonlar Ligi çok farklı." ifadelerini kullandı.

Tugay Kerimoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oyuncunun da bir insan olduğunu düşünelim. Bazı şeyleri yapamayabilir. Fatih Hoca bana kaliteli ve takımı üst düzeye taşıyacak isimler lazım diyor. Bu ekibin arasında da öyle isimler var. Eksikler var. Fernando hücuma destek veriyor, oyunu yönlendiriyor ama sakat. Yapacak bir şey yok. Sinan Gümüş deplasmanlarda topu korur. Eren'den ise ön ve arka direkte faydalanmak isterim ancak topu oraya getirecekler önemli. Rodrigues, Onyekuru ile topa sahip çıkılır ve rakip sahada oynama isteği artar"

"Derin savunmanın riski çok fazla. Belhanda köklü görevini geçen maçtaki gibi kullanırsa Eren ve Sinan'ı iyi kullanırsınız. Galatasaray'ın çok sakin, sabırlı golü bulduktan sonra da kontrolü oynaması 3 puanı kazandıracaktır. Şampiyonlar Ligi'nin havası her zaman çok farklıdır. Galatasaray'ın Avrupa'da çok farklı. En büyük güvencemiz bu"

Metin Tekin, maçın ilk devresi için ''Şampiyonlar Ligi biraz da bu. Galatasaray iç saha maçlarında önde baskı yapmayınca kolay olmuyor. Stoperlerin çok iyi durması lazım. Maicon'dan koptuğu an vuruş pozisyonu yakalayabilirler. Savunma işini iyi yapan Schalke var. Takım olarak iyiler, beceri anlamında iyi değiller. Penaltı pozisyonu vardı. Hakem atladı, Muslera'nın pozisyonuydu. Bizim için de iyi oldu. Gol atarsa Galatasaray maçın hikayesi değişir. Fatih Terim hangi futbolcuyu oyuna alırsa fark yaratır? Selçuk ne yapar? Selçuk, pas trafiğini iyi sağlar.'' dedi.

Tugay Kerimoğlu ise ilk devre için, ''Sinan ve Rodrigues'e top geldiğinde rakip baskı yapıyor. Schalke'nin yıldız oyuncuları yok fakat takım oyununu iyi oynuyorlar. Pozisyonu iyi almanız lazım. Schalke'nin en büyük silahı yardımlaşma'' şeklinde konuştu.

Tugay: "Muslera'yı anlatmaya gerek yok"

Ozan konusunda yorumum şudur; genç bir oyuncunun görev verildiğinde doğru işler yaptığı gecedir. Muslera'yı anlatmaya gerek yok. Porto maçını hatırlayın, doğru işler yapan fakat sonucu ulaşamayan bir Galatasaray vardı.

Metin Tekin: "Galatasaray eksikti"

Galatasaray eksikti. Schalke deplasmanında bu eksiklerini tamamlarsa daha farklı olabilir.

Senin için hazırladığımız haberler