Tugay Kerimoğlu ve Ali Ece, Gençlerbirliği - Galatasaray maçını değerlendirdi

09.04.2018 - 23:05 | Son Güncellenme: 09.04.2018 - 23:05

Tugay Kerimoğlu ve Ali Ece, Gençlerbirliği - Galatasaray maçını değerlendirdi

Tugay Kerimoğlu ve Ali Ece, Gençlerbirliği - Galatasaray maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Açıklamalardan Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

 

"Bunlar olağan şeylerdir şampiyonluk yolunda"

"Senelerdir Başakşehir'i kontratağı iyi oynayan takım demedik mi bu ülkede? Aynı şeyleri yine yaşayacak demek ki.
Bu sıkıntılar önümüzdeki hafta sonu da aynı şekilde yansıyacak diye düşünüyorum. Geçmiş olsun diliyorum. Bunlar olağan şeylerdir şampiyonluk yolunda. Ama buradan bir ders çıkarıp, tabii ki kendi aralarında oynayacakları maçlar var o maçların sonçları nereye yansıyacaktır hepsini bekleyip göeceğiz."

 

"Fatih hoca Belhanda'ya 60 dakika nasıl dayanıyor?"

"Bir artı parantez de Fatih hocaya. Eğer bu kadar tecrübeli bir teknik direktörseniz Belhanda'ya 60 dakika nasıl dayanıyorsunuz ben burada hayret ediyorum. Adam sahada yok! Bilmiyorum yani seyredenlerde benle aynı fikirdedir. Oyun içinde çok fazla etkili olamayan herkesin beklentisi olan bir oyuncudan çıkarken bile üzülür, kendine bir tepki verir. O da yok. Beklentisi yok demek ki bu ülkede kendinden. Olmadığı zamandan 60 dakika size burada sabrediliyor. Bu sabrın karşılığında siz hiçbir şey yapmıyorsunuz, etkili değilsiniz. "

 

"Hizmet ettiğim bir kulüpte bir insanların bu kadar duygusuzca olmalarını kabullenemiyorum"

"Galatasaray takımına baktığında biz her zaman ne diyoruz? Ayağa pası iyi oynayan, çabuk oynayan, hareketli oyunu iyi seçen. Sinirleniyorum. Şundan dolayı sinirleniyorum; Hizmet ettiğim bir kulüpte bir insanların bu kadar duygusuzca olmalarını kabullenemiyorum. Böyle bir düşünce olan futbolcu yani bana açıklayın. Size bir değer veriliyor, bu ülkeye geliyorsunuz, bir isminiz var, bir markanız var siz? 60 dakika sahada yoksunuz!"

"Fatih Terim bugün hatalı bir kadro çıkardı bence"

"Belhanda 10 numara pozisyonu için Sneijder'ın yerine geldi. Bir oyuncu bu kadar kötü oynayabilir mi? Adeta sahada hayalet Casper gibiydi! Bugün yokları oynadı Belhanda. Fatih Terim bugün hatalı bir kadro çıkardı bence. Maç 0-0 berabere gidiyor; cepte 1 puan var. O kadar sen son 18 dakika  neden alel acele ediyorsun. Sen böyle yaparsan Manu'dan gol yersin. Bu kadar böyle bir oyunu zora sokarsanız sonuçlarına katlanırsınız. "

"Galatasaray'ın 10 numarasında yetenek eksikliği var"

"En zayıf 10 numara pozisyonu Galatasaray'da . Bakın Fenerbahçe'de Giuliano'ya veya Beşiktaş'ta Talisca'ya, her maçta zirveye taşıyorlar takımlarını. Galatasaray'ın 10 numarasında yetenek eksikliği var. Galatasaray'lı oyuncular Fernando gibi bir oyuncu ile uyum sağlayamıyorlar. Selçuk gibi Galatasaray'ın önemli ismi, Başakşehir maçında beraberlik yeterli olacaktır demecine çok yanlış buldum. Selçuk sen Galatasaray'ın oyuncususun nasıl böyle konuşabiliyorsun? "

"Belhanda'nın yerine bence Valbuena olmalıydı"

"Belhanda'nın yerine bence Valbuena olmalıydı. Fatih Terim için Valbuena çok gerekli ve etkili olurdu. Bugün Galatasaray ne olursa olsun  bir şeyler yapmalıydı. Fatih hoca Eren'i, Gomis ile çift forvet değil, Gomis'in arkasında oynatabilirdi. Kaleci Hopf rahatsız edecek oyuncu yoktu. Sadece, Maicon'un bir pozisyonu oldu oyunda."

"Ümit hoca 5-4-1'e dönmüş ve bunda da başarılı olmuş"

"Biz hep şunu diyoruz; düşen takım geri çekilir, topun arkasında bekler, atarsa bir tane atar ve bir bakarsın sezon sonunda ligde kalmış. Bunu büyük takım yaptığı zaman niye eleştiriyoruz o zaman? Buna da ugün yapması lazım Galatasaray'ın. Ümit hoca ne demiş? Dörtlü başlamış, demiş ki kanat oyuncularına gel burayı beşleyelim. 5-4-1'e dönmüş ve bunda da başarılı olmuş. Doğruyu da hakkı olanı da hakkına verelim yani. Bu insan bir hafta boyunca çalışmış. Ümit hocanın ne hakkı varsın onu da verin. "

"Galatasaray'da hiç bir oyuncu sahada yoktu diyebilirim"

"Galatasaray'da hiç bir oyuncu sahada yoktu diyebilirim. Valbuena, Fenerbahçe'de 10 numara oynayan Aykut hoca onu forvet olarak düşünüyor. Marsilya ve Lyon'dada öyle oynuyordu. Bence Fenerbahçe'de Dirar, Şener'in yerine sağbek'te oynatmalı. Forvette ise Valbuena mı? yoksa Giuliano'mu? derseniz! ben Giuliano derim."

Senin için hazırladığımız haberler