Tugay Kerimoğlu'ndan Galatasaray ve Fenerbahçe yorumu! "Karşılaştıralım"

Cem Ergün
11.03.2024 - 01:23 | Son Güncellenme: 11.03.2024 - 01:40

Süper Lig'de Fenerbahçe'nin, Pendikspor'u 4-1 mağlup ettiği karşılaşmayı TRT Spor'un Stadyum programında Tugay Kerimoğlu değerlendirdi. İşte detaylar.

Tugay Kerimoğlu'ndan Galatasaray ve Fenerbahçe yorumu! "Karşılaştıralım"

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'in 29. haftasında Fenerbahçe, sahasında Pendikspor'u 1-0 geri düştüğü maçta 4-1 mağlup etmeyi başardı. Mücadelenin ardından TRT Spor'un Stadyum programında konuşan eski futbolcu Tugay Kerimoğlu, Fenerbahçe'nin Union Saint Gilloise maçının ardından yaptığı rotasyonu eleştirdi.

"Rotasyon üzerinden konuşmak lazım"

Tugay Kerimoğlu, Fenerbahçe'nin Pendikspor ile karşılaştığı mücadelenin ardından şu yorumu yaptı: "Bugün biraz rotasyon üzerinden yorumlamak lazım. Fred ve Krunic'in pek fazla etkinliğini görmedik. Galatasaray kazandıktan sonra bugün rotasyon ne kadar doğru tartışılır. Ama gün sonunda bazen kötü oynayarak kazanmak da önemlidir."

"4 oyuncu problem yaratır"

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Avrupa maçlarının ardından yaptığı rotasyonları değerlendiren Kerimoğlu, "Galatasaray ve Fenerbahçe'yi karşılaştıralım. Galatasaray Avrupa'da oynadıktan sonra kaç rotasyon yaptı? Eksik olan bölgelerinde bazı oyuncuları devşirerek oynattı Galatasaray. Bazen rotasyon yapmamak iyidir. Düzeni bozmazsın. Bazen de yapman gerekir. Bugün 4 oyuncuyla rotasyon yaptı İsmail hoca. Rotasyon yaparsan 1 ya da 2 kişiyle yaparsın. 4 oyuncu problem yaratır." ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe'nin şansı yok gibi konuşuldu"

Tugay Kerimoğlu, Fenerbahçe'nin Konferans Ligi'ndeki Union Saint Gilloise maçı hakkında da şu yorumu yaptı: "Hafta arasındaki performansın sebebi herkesin rakibi favori görmesiydi. Kendi liginde lider, Liverpool'u yendi, Avrupa macerası... karşısına öyle bir rakip çıkardılar ki Fenerbahçe'nin şansı yok gibi konuşuldu. O gün kompakt bir Fenerbahçe vardı. Bugün oynanan maçta, o maçtan 4 isim yok."

Avrupa'daki ilk 11

Fenerbahçe, Perşembe günü Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında Belçika temsilcisi Union Saint Gilloise'yi deplasmanda 3-0 mağlup etmişti. Tugay Kerimoğlu'nun dile getirdiği bu maçta Sarı-Lacivertliler'in ilk 11'i şöyleydi: Livakovic, Osayi-Samuel, Djiku, Çağlar, Oosterwolde, İsmail, Fred, Cengiz, Szymanski, Tadic, Batshuayi.

Fenerbahçe'de, Pendikspor karşısında Union Saint Gilloise maçında forma giyen Osayi-Samuel, Djiku, Szymanski ve Batshuayi yedek başladı. Çağlar Söyüncü sakatlığı, İsmail Yüksek ise cezası sebebiyle Pendikspor karşısında forma giyemedi.

Senin için hazırladığımız haberler