Tuğba Şenoğlu İvegin: Daha azı artık bizi kesmez

Aleyna Gürgen
18.06.2024 - 16:23 | Son Güncellenme: 18.06.2024 - 16:47

Filenin Sultanları'ndan Tuğba Şenoğlu İvegin yeni açıklamalarında milli takım, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları ve bu sezonki hedeflerinden bahsetti.

Tuğba Şenoğlu İvegin: Daha azı artık bizi kesmez

Milli voleybolcu Tuğba Şenoğlu İvegin, Sabah için özel açıklamalarda bulundu. İvegin'in Filenin Sultanları sözleri dikkat çekti.

"Geçen seneki başarılarla çıtayı yükseğe koyduk"

Filenin Sultanları, Milletler Ligi final etabında mücadele edecek. Tuğba Şenoğlu İvegin ise bu sezonki hedefleri için şunları söyledi: "Milletler Ligi için hedefimiz belli aslında, şampiyonluk. Geçen seneki başarılarla çıtayı yükseğe koyduk. Daha azı artık bizi kesmez. Oradan gelecek başarıyla beraber Olimpiyatlar öncesi moral depolamak istiyoruz. Olimpiyatlar için ilk hedefimiz madalya almak. Çok tarihi bir başarı olur. Ancak alacağımız madalyanın altın olması için de sonuna kadar mücadele edeceğiz. Neler yapabileceğimizi geçen sene gösterdik. O yüzden altın madalyayı hedeflememiz hayal değil.

"O eksik parçalar tamamlandı"

Kendisine Filenin Sultanları'nın başarısının sırrı sorulan İvegin bu konuda ise "Ortak hedef için mücadele eden ekip olmamız önemli bir etken. Federasyon başkanımızdan teknik ekibimize kadar herkesin en önemli amacı Filenin Sultanları'nın başarısı. Böyle bir inanmışlıkla yola çıkınca başarılar geliyor. İyi de bir kadroya sahibiz. Geçen sene Santarelli ve Vargas'ın da gelmesiyle beraber o eksik parçalar tamamlandı sanki ve şampiyonlukları kazanmaya başladık." dedi.

İlgini Çekebilir
Paris Olimpiyatları'nda Filenin Sultanları'nın rakipleri belli olacak: İşte torbalar
Habere Git

"Bir arkadaşlık ortamı olmasa bu başarılar gelmez"

Filenin Sultanları'ndaki takım arkadaşları ile saha dışında da yakın olduklarını vurgulayan Tuğba Şenoğlu İvegin "Tabii ki. Özel hayatlarımıza taşan bir arkadaşlık ortamı olmasa bu başarılar gelmez inanın. Saha içindeki o mücadele hırsı, birbirine yardım etme arzusu, son ana kadar bırakmama gibi şeyleri o arkadaşlıklar sağlıyor. Kamplarda da özel hayatımızda da kızlarla çok iyi anlaşıyoruz. Gerçek sevgiye dayalı bir dostluk var aramızda." ifadelerini kullandı. 

"Kaybettiğimizde ise üzülen insan sayısı daha fazla"

Voleybolun son yıllarda gördüğü ilgiden memnun olduğunu belirten milli voleybolcu İvegin bu durumun sorumluluklarını arttırdığını şu sözlerle belirtti: "Bu destek ve sevgi bizleri çok mutlu ediyor. Ancak üzerimizdeki sorumluluğu da artırıyor. Artık bizim başarılarımızla mutlu olan, kaybettiğimizde ise üzülen insan sayısı daha fazla. Onlara layık olabilmek için çok mücadele ediyoruz. İlginin artması gelecek yıllar için de önemli. Altyapılara yazılan bir sürü genç sporcu oluyor. İnşallah onların da yapacağı katkılarla Filenin Sultanları daha uzun seneler voleybolun zirvesinde yer alır."

Senin için hazırladığımız haberler