Tüm detaylarıyla Gaziantep FK! Mehmet Büyükekşi anlattı!

02.12.2019 - 16:47 | Son Güncellenme: 02.12.2019 - 17:38

Tüm detaylarıyla Gaziantep FK! Mehmet Büyükekşi anlattı!

Gaziantep FK Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig’deki hedefleri ve planlarını açıkladı. Radyospor’a özel bir röportaj veren Büyükekşi, ”Sumudica ile birlikte hedefimiz ligde ilk 10 içinde yer almak” dedi. Ayrıca Büyükekşi, Gaziantep FK’nın oluşumu hakkında da bilgiler verdi.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Mehmet Büyükekşi’nin açıklamaları şu şekilde:

Mehmet Büyükekşi: "Denizlispor maçında düş kırıklığı yaşadık"

Denizlispor maçında birinci devrede çok güzel oynadık. Ataklar yaptık. 2 tane gol pozisyonu olana kadar kalecimiz yere yatmadı. Her şey güzeldi. Maalesef 2 tane gol yedik. Rakip karşısında büyük bir düş kırıklığı yaşadık.

İsim değişikliği açıklaması ve TFF'ye teşekkür...

Gaziantep’te göreve geldiğimizde takımın adı Gazişehir’di. Ama Gazişehir şehirden kopuk bir görüntü veriyordu. TFF ve şehrin duayenleriyle görüştük ve isim değişikliğine gittik. Bu bizim açımızdan önemli. Yıllarca ihracat konusunda Türkiye’nin marka değerini güçlendirmek için uğraş verdim. Gaziantep’te de marka değerini artırabilmek için Gazişehir ismiyle gitmemiz zordu. Şehrin ismiyle kulübün adını aynı hale getirdik. Bu konuda da TFF’ye teşekkür ediyorum. Bizlere hızlı şekilde cevap verdiler.

Büyükekşi'den diğer branşlar adına müjde

Bir derneğimiz var. Derneğimizde futbol dışında tekerlekli sandalye basketbol takımımız vardı. Yeni bir oluşum için adımları attık. Gaziantep Basketbol Takımı vardı, onu da derneğin bünyesine aldık. Böylece basketbolda da takımlarımız olacak. Futbol ve basketbolda şehrin iki potansiyeli kulübümüzün bünyesinde olacak. Gaziantep Basketbol Kulübü olarak kalacak, isimde değişiklik olmayacak.

Mehmet Büyükekşi: "Pilot takım almak istiyoruz"

Bizden önce şirket kurulmuştu. Şirketin yönetimini aldık ve sonra da derneği aldık. Derneğin 30 kişilik, şirketin ise 17 kişilik bir yönetimi var. Gaziantep’in geçmiş yıllarda önemli başarıları var. Biz de bu ligde kalıcı olmak istiyoruz. Altyapıya çok önem veriyoruz. Altyapıda 1 tane olan çim sahamızı artıracağız. Işıklandırma kararı aldık. Altyapıda birçok öğrenci var. Antep’te hava erken kararıyor.  Yatılı kalan oyuncular var. 20 kişiyi 40 kişiye çıkarmak istiyoruz. Bunun kararını aldık. Bunun dışında bir pilot takım almak istiyoruz. Orada genç oyuncularımıza tecrübe kazandırmak ve daha sonra da Süper Lig’deki takıma katmak istiyoruz.

Gaziantep FK tarafından yapılan kampanya üzerine...

Geçen hafta bir kampanya başlattık. Gaziantep’te her kesimi bir araya getirmek istedik. Gaziantep tek yürek, kırmızı-siyaha tam destek kampanyası… Kampanya 3 aşamadan oluşuyor. SMS kampanyası… 8827’ye mesaj yazıyoruz. O mesajın arkasına destek kelimesini ekliyoruz. Böylece kulübe katkı vermiş oluyoruz. Dünyada yaşayan tüm Gaziantepliler 10 TL bağışta bulunsun istiyoruz. İkinci yol olarak da forma satmayla ilgili bir kampanyamız var. 100 TL karşısında forma satıyoruz. Üçüncüsü ise sitemizin web sayfasına girip, oradaki yazılı hesaplarımıza bağış yapabiliyorlar. 3 şekilde bu kampanyayı gerçekleştirmek istiyoruz. 18 Aralık’ta Gaziantep’te bir gala gecesi gerçekleştireceğiz. Sanatçılar Muazzez Ersoy ve Mustafa Keser gelecek. Orada da forma satışı gerçekleştireceğiz. 21’inde de İstanbul’da böyle bir organizasyon gerçekleştireceğiz.

Stadın kapasitesi ve şehirdekilere mesaj...

Stadımızın kapasitesini artırmak istiyoruz. Bir yandan seyirci sayımızı artıracağız, diğer yandan da şehrin takımı sahiplenmesini sağlamak istiyoruz. Ligde kalıcı olmak ve ilk 10 içine girmek hedefindeyiz.

Mehmet Büyükekşi: "Sumudica ile hedefimiz ilk 10 içinde yer almak"

Marius Sumudica ile beraber Süper Lig’deki hedefimiz ilk 10 takım içinde yer almak. Bu hafta hariç zaten hep ilk 10 içinde yer aldık. Bu haftaki Denizlispor mağlubiyetiyle geriye düştük. Ama sonraki haftalarda bunu telafi edeceğiz.

Senin için hazırladığımız haberler