"Tüm kulüpler bir araya gelse de TFF geri adım atmaz"

09.08.2020 - 18:17 | Son Güncellenme: 09.08.2020 - 18:29

Beşiktaş'ın eski ikinci başkanı Metin Keçeli, siyah-beyazlıların ve Türk futbolunun gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. TFF, harcama limitleri konusunda geri adım atar mı? Keçeli yanıtladı.

"Tüm kulüpler bir araya gelse de TFF geri adım atmaz"

Beşiktaş'ın eski ikinci başkanı Metin Keçeli, Türk futbolu ve siyah-beyazlıların gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Metin Keçeli, harcama limitleri konusunda tüm kulüplerin itiraz etmesi halinde bile Türkiye Futbol Federasyonu'nun kararının değişmeyeceğini dile getirdi. Keçeli, Beşiktaş'ın Hırvat stoper Vida'yı göndermesi gerektiğini de savundu.

Radyospor'da Gün Ortası programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Metin Keçeli'nin açıklamaları şu şekilde:

"Küme düşmenin kaldırılması kararı, TFF'yi aşan bir karar"

-Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı kararlarla ilgili ne düşünüyorsunuz? Kulüplerin serzenişleri var...

Küme düşmenin kaldırılması kararı, TFF'yi aşan bir karardır. Türkiye Futbol Federasyonu normalde bu kuralın değişmeyeceğini açıklamıştı. Bu tip kararlar futbola zarar veren şeyler. Yabancı kuralı da çok ilginç. Merjum İlhan Cavcav'ın bıraktığı Gençlerbirliği de dahil bütün kulüpler açmazda. Fenerbahçe'nin feryadı, Galatasaray'ın Riva'yı satmaya gitmesi... Bunların hepsinin kökeninde yabancı kuralının etkileri var.

"Domagoj Vida hemen gönderilmeli"

-Beşiktaş'taki Vida konusu için ne dersiniz? Yüksek maliyetli oyunculardan biri. Gönderilmeli mi?

Büyük kulüplerin ciddi borçları var. O borcu kim ödeyecek? Mesela Beşiktaş'ta bir Vida meselesi var. Sözleşmesi ortada. Kulüple anlaşamıyormuş. Hemen göndereceksin! Ya da çaresini bulacaksın. Altyapıdan bir oyuncu oynasın. Radikal tasarruflar lazım. Türk futbolunun kanayan yarası yabancı futbolcu sayısıdır. TFF doğru kararları bir türlü alamıyor.

"Ortada bir yanlış varsa hepsi gider"

-Limit tartışmaları için fikriniz nedir? Kasımpaşa ligden çekilebileceğini açıkladı. Fenerbahçe'nin de itirazları var...

Limit konusu tartışılır. Ama konuya doğru noktadan bakmak gerek. Beşiktaş neden limitler konusunda şu noktada deme hakkımız yok. Çünkü limitlerin hepsinin yazılı karşılığı vardır. İncelemeyle ortaya çıkan bir tablodan söz ediyoruz. Bu iş takım tutmaya benzemez. Ortada bir yanlış varsa oradakilerin kendisi gider. İnceleme sonrası bu rakamlar çıkıyorsa kimse ağzını açamaz. Bu benim fikrim.

"TFF geri adım atmaz"

-Kulüpler, 'Harcama limitine uymuyoruz' diyebilir mi? Ya da TFF geri adım atar mı sizce?

Önümüzdeki seneler kulüpler için çok kritik. Herkes ayağını yorganına göre uzatması gerek. Süper Lig kulüpleri bir araya gelse, 'Kriterler doğrudur. Ama biz bunu istemiyoruz' dese bile TFF'nin geri adım atacağını sanmıyorum.

Senin için hazırladığımız haberler