Tüm olumsuzluklara rağmen Fener yine yenilmedi

06.12.2015 - 22:53 | Son Güncellenme: 06.12.2015 - 22:53

Spor Toto Süper Lig 14. hafta mücadelesinde Gaziantepspor deplasmanına çıkan Fenerbahçe, 10 kişi kalması, iki pozisyonu direğe takılması, hakemin kötü yönetimi ve bozuk zemine rağmen beraberliği koparmayı başardı.

Spor Toto Süper Lig 14. hafta mücadelesinde Gaziantepspor deplasmanına çıkan Fenerbahçe, 10 kişi kalması, iki pozisyonu direğe takılması, hakemin kötü yönetimi ve bozuk zemine rağmen beraberliği koparmayı başardı.

Ev sahibi Gaziantepspor açısından;

Gaziantepspor takımı iç saha ve kötü zemine olan alışkanlık avantajıyla birlikte konsantrasyonu yüksek dirençli bir oyun kurgusunu sahaya yansıtarak maça hızlı başladılar. Mustafa ve Erdem ile orta sahayı iyi kapatıp, topu ayağa oynayarak kısa paslara ileriye çabuk çıktılar. İlk dakikalarda buldukları erken golle skor avantajını yakaladılar. Ancak bundan sonraki dakikalarda oyundan düştüler ve kalelerinde ciddi gol tehlikelerini şansları sayesinde atlattılar. Direkten dönen top, ceza alanları içinde ve çevresinde rakibe verdikleri net pozisyonlar, Gaziantepspor takımı adına yaşanılan olumsuzlardı. Gol sonrası rakibin oyuna ağırlığını koyup tempoyu yükseltip adeta tek kale oynayarak Gaziantepspor savunmasını bunalttığı dakikalarda bu kez sahneye hakem Serkan Tokat çıktı ve Gaziantepspor’un adeta imdadına yetişti. Tokat’ın tartışmaya açık ve büyük tepki aldığı Fenerbahçe aleyhine gösterdiği ağır sayılacak bir kırmızı kart ile rakibi 10 kişi bırakması maçın kırılma noktası oldu. Bu karar adeta Gaziantepspor’un maç sonu beraberlik garantörlüğünü sağladı. İlk yarıyı Fenerbahçe’nin baskı altında geçirmelerine rağmen skor olarak devreyi 1-0 önde bitirmeyi başardılar.

İkinci yarıda yine aynı futbol kurgularını sürdürdüler. Bu yarıda erken dakikalarda beraberlik golünü kalelerinde görmelerine rağmen golden kısa bir süre sonra verilen bir penaltı ile yeniden öne geçtiler. Ancak sergiledikleri negatif nitelikli ve rakibe mahkum futbollarıyla bir kişi eksik oynayan Fenerbahçe’ye skor üstünlüklerini 90 dakikaya yayamadılar. Yedikleri beraberlik golü sonrası uzatmalarda Fernandao’un şutunun yine direkten dönmesi Gaziantepspor’un beraberliği sağlamasında ikinci büyük şans oldu ve bir puanı aldılar.

Fenerbahçe’ye gelince;

Maçın başında yedikleri sürpriz bir gol ve 30. dakikadan itibaren 10 kişi kalmalarına rağmen baştan sona maçın hakimi olup oyunu domine eden taraftılar. Maça sürekli pozitif katkı sağlayan, ofansif anlamda tempo yapıp rakibe önde baskı kuran, iyi pas trafiği, hızlı kanat varyasyonları ve şut organizasyonlarıyla sürekli skor üretmek için çabalayan Fenerbahçe takımıydı. Gerek eksik oynamak ve gerekse bozuk zeminin azizliği ilave olarak aleyhte gerçekleşen hatalı hakem kararları, “Hasan Ali’ye haksız kırmızı kart gösterirken, Gaziantepsporlu rakip futbolcu tarafından Markovic’e atılan tokatta kırmızı kartı göstermemesi” özellikle çalınan gereksiz düdüklerle sık, sık kesilen oyun, rakip oyuncuların sürekli oyunu soğutma adına yerde kalmaları, sarı lacivertli futbolcuların hücuma kalkarken gördükleri kasti fauller ve karşılığında kartların olmaması, Fenerbahçe’nin işini zorlaştıran ve dikkatlerden kaçmayan ince nüanslardı. Bütün bu negatifliklere rağmen maçın uzun bölümünde topun hakimiyetini sağlayan, adeta tek kale oynayan ve rakibine karşı ofansif bir üstünlük sağlayan sarı lacivertlilerin attıkları gollere rağmen iki tane toplarınında direkten dönmesi galibiyeti engelleyen önemli faktörler olunca Fenerbahçe iki puanı bırakmak zorunda kaldı.   

Senin için hazırladığımız haberler