Beşiktaşlı Salih Uçan, A Milli Takım'a Çağırılmaması Üzerine Konuştu

Akın Ungan
29.09.2022 - 17:07 | Son Güncellenme: 29.09.2022 - 20:55

Lüksemburg ve Faroe Adaları kadrolarına alınmayan Salih Uçan, Stefan Kuntz'a ateş püskürüp "Herkes sakatlansa da gidemeyecektim. Sinirleniyorum" dedi.

Beşiktaşlı Salih Uçan, A Milli Takım'a Çağırılmaması Üzerine Konuştu

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş formasıyla Spor Toto Süper Lig'de yeni sezona iyi bir başlangıç yapan Salih Uçan, A Milli Takım'ın UEFA Uluslar Ligi'nde oynadığı Lüksemburg ve Faroe Adaları maçlarının aday kadrosuna çağırılmayarak gündem oldu. Maçlarda puan kayıpları yaşayarak eleştiri oklarının hedefi haline gelen teknik direktör Stefan Kuntz, belirlediği kadroyla da tartışıldı.

Salih Uçan, sessizliğini bozdu

Bu sezon ligde geride kalan 7 haftada da forma şansı bulan Salih Uçan, 1 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı, 1 karşılaşmada da gol pası verdi. Başarılı futbolcu 2 mücadelede ise sarı kart gördü. Milli takıma çağırılmayarak büyük şok yaşayan Beşiktaş'ın yıldız orta sahası, VOLE YouTube kanalındaki Baş Başa programına konuk oldu. Salih, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz'un tepki çeken kararlarıyla ilgili konuştu.

"Ben 70-80 kere milli oldum, iyi bilirim"

Salih Uan, "Ben milli takım ortamını çok iyi bilen biriyim. U15’ten A Milli Takım’a kadar 70-80 kere milli oldum. Milli takımla dünya kupası oynadım. Avrupa Şampiyonası oynadım. Kaptanlık yaptım. Birçok organizasyonda da bulundum. Ödüllerim de var. Bu kampta, kendi kişisel görüşüm ve net kararım yüzde yüz bir saygısızlık yapıldı." ifadelerini kullandı.

"Milli takıma gitmeyeceğimi biliyordum"

Sözlerine devam eden Salih, "Şu süreci anlatayım. Milli takıma gitmeyeceğimi biliyordum. Sebebini söyleyeyim. Milli takım kamplarından önce gizli bir aday kadro açıklanır, bunda da pasaport işlemleri için aranırsınız ya da doktor arar. Alanyaspor dönemimde de Şenol hoca beni milli takıma çağırmıyordu. Ama her zaman ben aday kadronun içindeydim. Çünkü beni iletişimciler arıyorlardı, 'Salih pasaportlarını hazırla, çağırılabilirsin' diye. Bu sefer böyle bir şey olmadı." dedi.

"40 kişinin bile arasında olmamak bana saygısızlıktır"

28 yaşındaki orta saha, "Kadro açıklandı, ben yoktum. Daha sonra bir oyuncu sakatlandı, 2 oyuncu alındı ve medyada yorumcular 'Salih tekrar alınmadı' dedi. Ben zaten bütün orta saha sakatlansa da yine gidemeyecektim. Bu aday kadronun neredeyse 40 kişinin bile arasında olmamak bana yapılmış ciddi bir saygısızlıktır. Bunu asla kabul etmiyorum. Bana saygı göstermeyenlere karşı da saygı duyamayacağım. Bu nettir benim için" şeklinde konuştu.

"Düşündükçe sinirleniyorum"

Salih Uçan, "Beni en çok üzen olay, milli takıma alınmama kararıdır. Ben de her hafta maç oynuyorum ve Beşiktaş gibi bir camiadayım. 40 kişinin arasında olamayacak kadar bir durumum da yoktu. Bu saygısızlığı kabul edemem açıkçası. Düşündükçe, sinirleniyorum, 'Şu yüzden almamıştır' demek bile istemedim kendime." açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
Josef de Souza: "Türkiye'yi çok seviyorum. Vodafone Park benim evim"
Habere Git

"Üzüntü artıyor, tabii ki biz de bekledik"

Yıldız futbolcu son olarak, "Keşke Salih Özcan sakatlanmasaydı, 'tekrar çağrılmadı' diye haber oldu. O sürecin uzaması da üzdü biraz. Sonuçta ailemiz dostlarımız, sokakta görenler de nasıl çağrılmazsın diyordu. Üzüntü artıyor, tabii ki biz de bekledik.” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler