Altay'da başkan Ayhan Dündar'dan taraftara çağrı

Orhan Gülek
30.09.2022 - 16:28 | Son Güncellenme: 30.09.2022 - 16:42

Geçtiğimiz sezon mali sorunlarla boğuşan ve 18 yıl aranın ardından yükseldiği Süper Lig'den yeniden düşen Altay'da başkan Ayhan Dündar, takım son durumu hakkında açıklamada bulundu

Altay'da başkan Ayhan Dündar'dan taraftara çağrı

AJANSSPOR - HABER

Yaşadığı mali sorunlar nedeniyle transfer yasağı ile karşı karşıya kalan ve takviye yapamayan Altay'da tekrardan toparlanma başlandı. Radyospor'da Nazım Türknas tarafından hazırlanıp, sunulan Üçleme Programı'na konuk olan Altay kulüp başkanı Sayın Ayhan Dündar, Altay'daki son durumlar hakkında açıklamalarda bulundu.

"Şu an keyifler yerinde"

Altay'ın büyük bir camia olduğunu dile getiren Dündar "Lige istediğimiz gibi başlayamadık belki puan anlamında ama sonrasında takımımız oturdukça biraz toparladık. Şuan keyifler yerinde, önümüzde zorlu bir maç da var. Oyuncularımız da elinden geleni yapacaktır. Altay armasını taşıyan her forma başarılı olacaktır. Spor kamuoyu bakımından bakıldığında belki Bodrumspor galibiyet sürpriz olarak farklı değerlendirilse de Altay büyük bir camiadır ve daima favoridir. Şans faktörü gereği bazen farklı sonuçlar alınabiliyor belki ama biz iyi bir takımız." ifadelerini kullandı.

"Yorulduk demek gibi bir lüksümüz yok bizim"

Görev süreci boyunca yorulma gibi lükslerinin olmadığını söyleyen Dündar "Bu yaz sezonu özveride bulunan tüm eski oyuncularımızla tekrar anlaştık. Onlarda fedakarlık yaptı, bizde fedakarlık yaptık. İster istemez bu liglerde oyuncunun maliyetiyle bütçeler arasında farklılıklar yaşanabiliyor. Ancak yorulduk demek gibi bir lüksümüz yok bizim, görevimiz süresince elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız." dedi.

"Taraftara müjdemizi vereceğiz"

İzmir'in asırlık çınarı Altay Spor Kulübü'nün 2022-2023 sezonunda sağlık sponsoru Medicana International İzmir Hastanesi oldu. Göğüs sponsorluğuna da değinen Dündar "Biz göğüs sponsorluğudur, ana sponsordur her birisinde sezonluk değil de uzun soluklu bir iş düşündüğümüzden seçici olmak zorundayız. Kurumsal firmaların bütçe çalışmaları yıl başında şekilleniyor, bu yüzden bizim sponsorluk çalışmalarımızda bu minvalde ilerliyor. Yakın zamanda da göğüs sponsorluğu konusunda çalışmalarımız hakkında detayları duyuracağız, taraftara müjdemizi vereceğiz." dedi.

"Alsancak Mustafa Denizli Stadı bize tahsis edilmedi"

Stad konusuna da değinen Dündar "Türkiye genelinde alınan kararlar gereği kiralama yoluyla kulüplere yıllık tahsis ediliyor. Kimlerin oynayacağına da Gençlik ve Spor Müdürlüğü karar veriyor. Karşıyaka Spor Kulübünün Alsancak Stadında oynamasında bizim sürece bir dahlimiz olmadı. Bazen haftada fikstüre bağlı olarak iki maçın oynanması zemin açısından sıkıntılar doğurabilir ama dileriz böyle bir sorun yaşanmaz." dedi.

İlgini Çekebilir
Süper Lig devleri, Altaylı gencin peşinde!
Habere Git

"2 yıl transfer yasağı var"

Transfer yasağıyla ilgili de konuşan Dündar "Altay Spor Kulübünün 2 yıl transfer yasağı var, önümüzdeki sezonda yasağımız kalkmayacak ve devam edecek. Ancak mahkemeler eski oyuncular için bir yandan devam ediyor, dosya sayısı çok, müdahale edilmezse ceza daha da artabilir." dedi.

"Eski yönetimle temas yok"

Eski yönetimle borçlar konusunda henüz temasa geçmediklerini dile getiren Dündar, şöyle konuştu:

"Şuana dek, yönetimimizin ve benim, eski başkan Özgür Ekmekçioğlu yönetiminin kendi alacaklarıyla ilgili herhangi bir görüşme yaşanmadı, hiçbir temas gerçekleşmedi."

Taraftara çağrı

Spor Toto 1. Lig'de yarın Eyüpspor'u konuk edecek Altay'da başkan Ayhan Dündar, taraftara çağrıda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

 

"Tüm taraftarlarımızı Eyüp maçına bekliyorum. Zaten bazı maçlar Altay taraftarı için çok daha özeldir, bunu biliyoruz. Altay taraftarı azdır ama özdür, yanımızda olup en iyi şekilde takımımızı destekleyeceklerdir. Ayrıca Şehri yanımızda görmek istiyoruz bu dönem başaracağımız bir süreç alacak. Bu anlamda Eyüp maçında çok iyi bir tribün yapacağına inanıyorum."

Senin için hazırladığımız haberler