Tümer Metin: "13 senede ilk defa görüyorum"

28.08.2024 - 01:45 | Son Güncellenme: 28.08.2024 - 01:57

Galatasaray'ın, Young Boys mağlubiyetinin ardından konuşan Tümer Metin, 13 yıllık yayın hayatı boyunca Sarı-Kırmızılı takımda ilk kez gördüğü şeyi açıkladı.

Tümer Metin: "13 senede ilk defa görüyorum"

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray'ın, Young Boys'a iki maçta da mağlup olarak Şampiyonlar Ligi'ne veda etmesinin ardından Asist Analiz YouTube kanalında açıklamalarda bulunan Tümer Metin, "13 senede ilk defa görüyorum" dedi. Detaylar...

"O yıldızlar Avrupa'da yetmiyor"

Galatasaray'ın hem fizik hem de oyun organizasyonu olarak kötü olduğunu kaydeden Tümer Metin, "Günümüz futbolunda üç şeyle kazanıyorsun. 1 - İyi bir organizasyon olmalı. 2 - Bunu yaparken fizik kaliten yüksek olmalı. 3 - yıldızlarınla kazanıyorsun. O yıldızlarla ligde kazanıyorsun ama Avrupa seviyesinde yetmiyor. Fizik olarak kötü bir Galatasaray, ayrıca organizasyon olarak da kötü bir Galatasaray var." dedi.

"Okan hocanın tercihleri yanlış"

Tümer Metin, Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'un kadro tercihlerini ise şu sözlerle eleştirdi: "Bir kere enternasyonal seviyede yenilen ve atılan her gol önemli. Sen İsviçre'de 3'üncü golü yemesen bugün bu golü de yemezdin. Daha rahat oynardın en kötü uzatırdın. Bence kadro tercihleri de yanlıştı Okan hocanın. Çift forvetle oynarsın ama ona göre bir oyun vardır. Orta sahayı çok boş bıraktın."

İlgini Çekebilir
Tümer Metin: "Ağzımdan çıkacakların kusuruna bakmasınlar"
Habere Git

"Böyle Galatasaray'ı ilk defa görüyorum"

Bu kadar temassız oynayan Galatasaray'ı ilk defa gördüğünü dile getiren Tümer Metin, "Ziyech'i koşturamazsın, Kerem'i koşturamazsın önde performans gitti o zaman. Ben Galatasaray'ı 13 senelik yayın hayatımda da hep şuradan anlattım, hep bir ön saha baskısı görürsün.

İçeride turu geçer dedik. Daha seyirciyle bütünleşen, baskı yapan ama hiç öyle olmadı maç. Çok uzun zamandır izliyorum bu kadar temassız oynayan Galatasaray'ı ilk defa görüyorum. Topu kazanma süresi çok yüksek, kazanmıyor bunları yapamazsan da 60-70 dakika geriye koşarsın" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler