Tümer Metin: "Başakşehir her takımı yener"

20.01.2019 - 19:59 | Son Güncellenme: 20.01.2019 - 22:59

Tümer Metin: "Başakşehir her takımı yener"

beIN SPORTS yorumcularından Tümer Metin, Trabzonspor-Başakşehir mücadelesinin ardından değerlendirmelerde bulundu.

Metin'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Takım bütünlüğü var..."

Abdullah Hoca hayal ettiğini aldı. Robinho kalitesi ve katkısıyla orta sahada iyi sinyaller verdi.Başakşehir’i ligin zirvesinde tutan şey sadece pas oyunu değil, ligin en az gol yiyen takımı. Başakşehir geri koşarken zorluk çeker mi diye düşündük ama bugün İrfan Can’ı defansif katkısından dolayı konuşuyoruz, Arda’yı takım bütünlüğüne verdiği destekten dolayı konuşuyoruz. Bir takım bütünlüğü var.

"Başakşehir'in derin kadrosu..."

Bu sene Başakşehir daha derin bir kadroya sahip. Bu bir avantaj. Abdullah Hoca’nın kulübede iyi oyuncuları var. Şampiyonluk yaşayan oyuncuları da var. Başakşehir’i strese sokmak çok zor. Çok tekrarla kazanılmış bir oyunları var.

"Trabzon Sosa'yı arıyor"

Trabzonspor’da Sosa çok aranıyor. Onazi de öyle. Trabzonspor dönüm maçlarında kırılıyor. Kazansalardı 3 puan fark olacaktı ama bugün 9’a çıktı. Yine de genç oyuncular umut veriyor.

"Kapanan takımları..."

Robinho santrafor oynamaz diyoruz ya sırtı dönük de baya iyi oynuyor. Kapanan takımları Robinho ile açarsın.

Başakşehir'i hapsedebilecek takım var mı? Belki Beşiktaş ve Galatasaray deplasmanlarında olur. Ancak o da zor.

"Başakşehir'in geçen sene bu kredisi yoktu"

Son 2-3 senede zirveye tutunan Başakşehir, 6 puan ciddi bir puan farkıyla lider. Galatasaray ve Beşiktaş maçlarını kaybetmezse şampiyon. Geçen sezon bu kredisi yoktu. Herhangi bir Anadolu takımı Robinho'yu alınca helal olsun diyoruz, şimdi Başakşehir'de. Olağanüstü bir kadro derinliği var. Adabayor yedekte. Şimdi Arda geliyor, Emre'yi saymıyorum bile. Çok büyük avantaja sahip.

"Başakşehir her takımı yenebilir"

Trabzonspor'un artıları birikmiş durumda. Başakşehir her takımı yenebilir. Böyle bakmak lazım. Trabzonspor'da bir şey oldu. Bir temel var. Bunun üzerine koymak lazım. 1 sene de hedefsiz başlasınlar. Şampiyonluk hedefi Trabzonspor'u çok zor duruma sokuyor ve kırılma maçları oynuyorlar. Bugün kazanmış olsalar şampiyonluk geliyor diyeceklerdi. Böyle olmaz. Seneye bunun üzerine başka bir şey koyarsın.

"Oyuncular sadece verilen görevi yaparsa..."

Abdülkadir ve Yusuf için biraz daha katılaşma, dik durma zamanı geldi. Üstlerine düşenden fazlasını yapma sevdaları var. Sadece verilen görevi yapsalar bambaşka bir statüye sahip olabilirler. Yusuf'u, İrfan Can'ın yerine koyalım, belki daha fazla verim alırız.

Senin için hazırladığımız haberler