Tümer Metin: "Başakşehir ne oynadığını bilen bir takım"

26.11.2018 - 21:59 | Son Güncellenme: 27.11.2018 - 00:59

Tümer Metin: "Başakşehir ne oynadığını bilen bir takım"

beIN SPORTS yorumcularından Tümer Metin, değerlendirmelerde bulundu.

Metin'in sözlerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Ne oynadığını bilen bir takım Başakşehir. Bir plana sadık kalıyorlar. Mert bugün yere yatmadı. Tehdit anlamında hiçbir şey yok. Topun arkasından koşmak bir futbolcuyu çok rahatsız olur. Topun sende kalması birinci ilke. Kaybettiği dakikada hemen pozisyon alıp topu kazanıyorlar.

Başakşehir geri kalan 4 maçta en az 9 puan yapar. 10 ya da 12 puan olabilir.

70'de Başakşehir kaza golü yese, 70'ten sonra kazanma adına başka bir oyun oynayabilir.

"Fenerbahçe vasata alışmaya başladı"

İki haftada Valbuena'yı etkili kılan, kısa alanda oynamasıydı. Hasan Ali'nin yanına kadar gel dersen olmaz.

Slimani kaybettiği topu kazanmak için varını yoğunu ortaya koymalıydı. Sosa yürüdü gitti. Fenerbahçe hamlelerde hep gecikti. Fenerbahçe vasata alışmaya başladı.

Başıma bir iş gelmeyecekse şöyle başlayayım. Net penaltı değil. Daha önce buna bir milyon defa penaltı çalındı. Hakem penaltı dedi buna. VAR'ın amacı zaten bu. Orta hakemin münferit hatalarını düzeltmek. Doğruyu bulmak için var. Hüseyin Göçek düdüğü çaldı, penaltı dedi. İlk kez mi hata yaptı.

VAR'dan Hüseyin Göçek'in kararına onay çıktı. Hüseyin Göçek yanlış yorumladı. Hepimize oldu bu. VAR'ın varoluş amacı bu.

Birilerinin yokluğu birilerine fırsat. Hem Güven'e hem de Dorukhan'a.

"Bu penaltıyı ben versem soyunma odasına gider pozisyonu izlerim"

Hakem yorumcusu Bünyamin Gezer, beIN Final programına katılarak haftanın tartışmalı kararlarını değerlendirdi.

Gezer'in değerlendirmelerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

VAR, Konyaspor maçındaki penaltıyı iptal etse kırmızı kart geri alınmazdı. Hakemin verdiği karar nihai karar mı? Nihai olmayan bir karar için Serdar Aziz'in hareketi yanlış.

Bu pozisyon değişecek. VAR bu yüzden var. 3 dakika konuşuyorsunuz, VAR'a gitmiyorsunuz. Penaltı kararı verilince Şansal ağabey ile telefonda konuştuk. İsyan ettik. VAR'a olan güveni iflas ettirdiler.

Bu penaltıyı ben versem soyunma odasına gider pozisyonu izlerim. Penaltı olmadığını görünce VAR hakemini ararım, 'Neredesin' diye sorarım. O sinirle gidip ona kafayı vururum.

Bünyamin Gezer, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı hakkında da konuştu:

Penaltının kaçmasını bir hakem şansı olarak değerlendiriyorum. Penaltı öncesi olan pozisyonun faul ile alakası yok. Abdülkadir düşüyor. Harun hem penaltıyı hem hakemi kurtardı.

Faul sonrası penaltı kararı doğru.

Slimani'nin pozisyonunda bariz gol şansı yok ama pozisyon net bir şekilde faul. Sarı kart verilir ama kırmızı kart olmaz.

 

Senin için hazırladığımız haberler