Tümer Metin: "Burak Yılmaz için son derece kıymetli bir gece"

09.02.2019 - 20:42 | Son Güncellenme: 09.02.2019 - 23:42

Tümer Metin: "Burak Yılmaz için son derece kıymetli bir gece"

beIN SPORTS yorumcularından Tümer Metin, Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Metin'in açılamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Beşiktaş ikinci yarı daha iyiydi"

İlk yarıda senkron sıkıntısı yaşandı. Tabelayı değiştiren ayaklar vardı. İkinci yarıda daha iyi bir Beşiktaş izledik. Pozisyon buldular. Pozisyon da verdiler. Beşiktaş adına çok net bir santrfor vardı. Yorumu da Burak üzerinden okumak doğru olabilir. Burak 15 yıldır gözümüzün önünde. Evde otururken bile gol atabilen bir oyuncu. Burak için son derece kıymetli bir gece. Camiadan camiaya geçmek zordur. Kabul görebilmek zordur.

"Her oyuncunun durumu farklı"

Her oyuncunun durumu farklı. İç dünyasında ne yaşıyor bilemiyorum. Golcü gol atınca her şeyi değişir. Oynadığı bütün takımlar Burak'a doğru oynamak zorundaydılar. Bu akşam 90 dakikanın sonucunda Burak Yılmaz, bir takıma göre oynayabileceğinin sinyallerini verdi. Bu önemli.

"Burak bildiğimiz Burak değil..."

Burak, Beşiktaş'a geldi ve henüz ofsayta düşmemiş. Bu ne demek? Bildiğimiz Burak oyunundan vazgeçmiş. İkinci gol neyi gerektirir? Bir takım oyununu. Demek ki takıma göre oynamayı da olgunlukla kabul etmiş. Golcüler, takım defansına yardımcı olmaktan bazen kaçabilir. Çünkü pozisyon bana gelince diri kalayım diye düşünür. Burak ayakta kaldı ve bitiriciliğini gösterdi. Oraya getirmek de önemli. Şenol Güneş, kafasının sıkıştığı bir yerde Burak ile bir şekilde dönerim diye düşündü. Bu akşam gördük ki başka bir Burak Yılmaz'ı izleyebiliriz.

Şampiyonluk için omurga önemlidir. Burak da omurgayı sağlamlaştırıyor. Ljajic, Kagawa, Mirin, Burak gibi isimler omurgayı sağlamlaştıran oyunculardan sayılabilir.

"Ofsayta düşülmemesi önemli..."

Şenol Güneş santrforlara, santrforlar da Şenol Güneş'e yarıyor. Burak Yılmaz'ın 3 maçta ofsayta düşmemesi de bir şeyleri anlatıyor. Oynamayan bir oyuncu da ben niye oynamayayım arkadaş diye kendisine sorar.

"Burak eğer golü ararsa, bulur"

Burak arayıştan vazgeçmemeli. Burak eğer gol ararsa, o golü bulur. Hücumdayken kenar oyuncunuz ortayı yapar. Ama Gökhan saha içinde. Mahalle, deyim yerindeyse orada. Beşiktaş'ta Ljajic'in vuruşundan daha iyi vuruş yapabilecek bir oyuncu varsa mesela; o Burak'tır.

"Futbolcunun sakinliği çok önemli"

Futbolcunun pozisyon içindeki sakinliği önemlidir. Pozisyonu kaçırdığınızda maç içinde onun şokunu üstünüzden atmanız da zaman alabilir. Burak Yılmaz çok deneyimli bir oyuncu. Lens'in ortasında çoktan nereye vuracağına karar vermiş. Mesela; gelmiş geçmiş en iyi oyunculardan biri Zidane'dır. Çok iyi kontrolü vardı. Bazen çok iyi kontrole gerek de kalmayabiliyor. Doğru vuruş yapmak da önemli.

Bursa kalecisi Muhammed Şengezer yorumu

Bir golcü en iyi vuruşu yapmayı düşünürken, kaleci ise o oyuncunun nereye vurabileceği konusunda neden tüm ihtimalleri düşünmez? Bursa kalecisi Muhammed'in Allah yolunu uzun ve açık etsin. Genç bir oyuncu. Bir 10 sene sonra başka bir fizikle kendisini görebiliriz. Ama üst çeper biraz daha gelişmeli. O da zamanla olacaktır.

"Şenol Güneş'in milli takıma gitmek istediğini herkes biliyor"

Sezon sonuna kadar kontratı devam eden Şenol Güneş'in benim anladığım kadarıyla endişesi var. "Bana hâlâ neden kontrat yapmadınız?" diyemiyor Şenol Güneş. Beşiktaş da sezon sonunda çalışmayacağız diyemiyor. Şenol Güneş ve Fikret Orman tepki almayacaklarını bilse bu birliktelik biter. Bir de sorulması gereken bir şey daha var? Lucescu ile yollarını nasıl ayıracaksın? Bu gündemi ben çıkarmadım. Sokaktaki herkes Şenol Güneş'in milli takıma gitmek istediğini biliyor. Hoca şu anda gidemiyor. Durum bundan ibaret.

Senin için hazırladığımız haberler