Tümer Metin: "Çözülen Fenerbahçe değil, İsmail Kartal"

İsa Kethüda
11.02.2024 - 23:39 | Son Güncellenme: 11.02.2024 - 23:43

Süper Lig'de Fenerbahçe, sahasında Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldı. Tivibu Spor yorumcusu Tümer Metin, karşılaşma sonrası mücadeleyi değerlendirdi...

Tümer Metin: "Çözülen Fenerbahçe değil, İsmail Kartal"

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig'in 25'inci haftasında Fenerbahçe, sahasında ağırladığı Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldı. Maç sonunda Tivibu Spor ekranlarına çıkan Tümer Metin, Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal'ı eleştirdi.

"Çözülen Fenerbahçe değil, İsmail Kartal"

Tümer Metin, Fenerbahçe teknik direktörü İsmailar Kartal'ı şu sözlerle eleştirdi: "Çözülen Fenerbahçe değil, İsmail Kartal çözüldü. İsmail Kartal kolay analiz edilmeye başlandı. Samsun maçı bir kaza değildi. Samsun maçı gelenin habercisiydi. Bugün Alanya maçında da ortaya çıktı. Ben teknik direktörlük yapmıyorum ama Fenerbahçe'nin her maçını izledim. 

Sezon başından beri bugün biri gelip Fenerbahçe analizi yapar mısın dese, kelimelerim şöyle başlar: muhafazakar bir hocaya sahip Fenerbahçe. Girenin çıkanın belli olduğu, işler iyi giderken kadroyu bozmayan, kötü giderse belli oyuncular üzerinden tasarruf yapar derim."

"İsmail Kartal muhafazakar bir hoca"

Sözlerine devam eden Tümer Metin, "Nedir muhafazakarlık? Biraz kötü giderse Cengiz'i oynatayım, İrfan Can'ı keseyim. Orada gereksiz bir risk almayayım. Dokunabiliyorsam Tadic'e dokunayım. Olmadı, skor bulamadım Dzeko'yu çıkarır Batshuayi'yi sokarım. İlk akla gelen yerden muhafazakarlığı var İsmail hocanın." dedi.

"İsmail hoca hiçbir şey yapmıyor"

İsmail Kartal'ın baskı altında ezildiğini belirten Tümer Metin, "Hoca diken üstünde. Lider rahat olacak, etrafına ışık saçacak, enerji verecek. Oyuncusu da bakacak ve arkasından yürüyecek. İsmail Hoca baskının altında eziliyor. Ligin çok üzerinde olan bu kadroyu doğru kullanamıyor. Futbolda risk alanlar kazanır. Bir şey yaparsın, olmaz, ben her şeyi yaptım dersin. İsmail hoca hiçbir şey yapmıyor. Fenerbahçeli taraftarların da benim gibi düşündüğüne eminim. İsmail hoca kazansa da camianın, taraftarın güveni yok." dedi.

Dzeko'nun oyundan alınmasına tepki

Tümer Metin, Dzeko'nun oyundan alınmasını ise şu sözlerle eleştirdi: "Bu Dzeko nasıl oyundan çıkar? İşler bu durumdayken Dzeko'yu oyundan çıkaramazsın. Maç, doldur boşalta gidiyor belli. Bir Tadic, bir de Cengiz, Dzeko'nu attığı goldeki gibi ortalar kesmeye başladılar. Nereden biliyorsun Dzeko'nun o toplara vuramayacağını? Çekersin bir stoper veya bekini, dönersin üçlüye Dzeko'yu da tutarsın. Çok adamla gitmiş olursun son 6-7 dakikayı böyle oynarsın. Baktın senaryo kötü gidiyor bir hamle yaparsın."

"En formsuz isim İsmail Kartal"

Tümer Metin son olarak, "Oyuncular formsuz, doğru oyuncu tercihi yapılmıyor Fenerbahçe'de. Haftalardır formsuz Sebastian Szymanski. Ona defansif anlam yüklediniz ama öndeki etkinliği bitti. Gücü takati kalmadı. Formsuz Tadic, dokunamıyorsun. Gole ihtiyacın var Dzeko'yu çıkarıyorsun. Takımdaki en formsuz isim ise İsmail Kartal. Hiçbir şey yapmadı İsmail Kartal bu takıma" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler