Tümer Metin eleştirmişti...Semih Güler'in renkli kramponlarının nedeni belli oldu!

01.09.2024 - 13:56 | Son Güncellenme: 01.09.2024 - 14:13

Adana Demirspor'un 29 yaşındaki oyuncusu Semih Güler, Galatasaray ile oynadıkları maçta neden iki farklı renkte krampon giydiğini açıkladı.

Tümer Metin eleştirmişti...Semih Güler'in renkli kramponlarının nedeni belli oldu!

AJANSSPOR - HABER

Evinde Galatasaray'a 5-1 mağlup olan Adana Demirspor'da kendi kalesine gol atan Semih Güler'den dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Adana Demirspor'un savunma oyuncusu Semih Güler, dün akşam oynanan Galatasaray maçına farklı renkli krampon ile çıkmıştı. Eski futbolcu Tümer Metin de Semih'i bu tercihinden dolayı eleştirmişti. Tercihin sebebi belli oldu.

29 yaşındaki futbolcu, yaptığı paylaşımda neden iki farklı renkte krampon giydiğini açıkladı. Güler, Down sendromlu bireylerin toplumda kabul görmesi ve hak ettikleri fırsatlara ulaşabilmeleri adına farkındalık yaratmak için bu hareketi yaptığını ifade etti.

İşte Güler'in o açıklaması

"Down sendromu, bireylerin farklılık gösteren bir kromozom yapısına sahip olmalarından kaynaklanan bir genetik durumdur. Down sendromlu bireyler yaşamın her alanında sevgi, saygı ve eşit fırsatlara sahip olmalıdır.

Güzel kızım başta olmak üzere tüm Down sendromlu bireylerin toplumda kabul görmesi ve hak ettikleri fırsatlara ulaşabilmeleri adına farkındalık yaratmak için dün farklı renklerde kramponlarla sahaya çıktım.

Farklılıklar güzeldir, Down sendromlu bireylerin her yaşta ve konumda karşılaştıkları ayrımcılıkla mücadele edip onların haklarını korumak hepimizin görevi olmalıdır."

Tümer Metin, Semih Güler'e sert çıkmıştı!

TV100'de yorumculuk yapan eski futbolcu Tümer Metin, Semih Güler'in farklı renkli krampon giymesini eleştirmişti.

Tümer, "Bir görüntüye takıldım. Adana Demirspor'da Semih Güler. Ben bunu hayatımda ilk kez gördüm. Oyuncuların kendilerine fazla şekil, değişik imaj çabaları ayyuka çıkmaya başladı artık. Görüntü çok rahatsız etti beni. Bir ayakkabı kırmızı, bir ayakkabı mavi..." demişti.

Senin için hazırladığımız haberler