Tümer Metin: ''Galatasaray'ı geri koşturan istediğini alır''

12.05.2019 - 21:40 | Son Güncellenme: 13.05.2019 - 00:40

Tümer Metin: ''Galatasaray'ı geri koşturan istediğini alır''

Tümer Metin, Önder Özen ve Metin Tekin, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Başakşehir'in Ankaragücü'nü 2-1 mağlup ettiği maçın ardından değerlendirmelerde bulundu. Metin, Özen ve Tekin, haftaya oynanacak Galatasaray - Başakşehir maçını da yorumladı. Bein Sports'da konuşan yorumcuların açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde: 

''Galatasaray'ı geri koşturan istediğini alır''

Tümer Metin: 33. haftada kazanırsan şampiyon musun? Beni buraya getiren oyun kimilerine göre kötü geldi. Ama buraya kadar geldin. Topa sahip olan, az gol yiyen bir takım Başakşehir. Bu ikisinden Başakşehir vazgeçmez. Galatasaray'ı geri koşturan istediğini alır. Baskıdan nasıl çıkarsın? Gerçekten sizi öne atabilecek bir santrfora sahip olacaksınız. Başakşehir'de kim var? Bajic bunu bence yapamaz.

Fernando-Donk'tan vazgeçebilir. Fernando-Ndiaye ikilisini kullanacağını düşünüyorum. Geçen hafta Donk'u oynattı. Bu hafta böyle düşünüyorum. Kazanırsan şampiyonsun. Beraberlik de avantajlı oluyor ama son maça kalıyor.

Başakşehir buraya kadar başka bir oyunla gelmedi. Abdullah Avcı'nın oyun tercihi bu.

Metin Tekin: Başakşehir dikte ediyor. "Ben çıkarım topumu oynarım" diyor. Belki Galatasaray karşısında güçlü oynayamayacak. Ama kendi oyununu oynamaya çalışacak. Kaybedebilir. Birşey demiyorum. Berabere oynanmak istendiğinde berabere kalınmıyor. Keşke öyle kolay olsa.

''Başakşehir, Beşiktaş'a karşı kabadayılık yaptı''

Bu oyunla Başakşehir, Beşiktaş'a karşı kabadayılık yaptı. İlk yarı da iyi oynadılar. Ama Beşiktaş ikinci yarıda döndü ve büyük takım olduğunu hatırlattı. Başakşehir'in işi Türk Telekom Stadı'nda çok zor. Galatasaray evinde başka oynuyor. Başakşehir'in işi kolay değil.

Bu oyun kazanacak diye bir şey yok. Abdullah Avcı bu oyuna karar verdi. Barcelona, City gibi oynamak istiyorum dedi. Bu oyun kazanacak demiyorum. Oyunlar değişecek. Avcı benim oyunum bu diyor. Avrupa'da da başka oyun oynayanlar final oynayacak.

Fatih Terim ile beraber çalışma imkanımız oldu. İspanya maçına çift santrfor ile çıkıyordu. 'Yapma hocam' diyecektim. Fatih Hoca takımları tabi ki savunma güvenliğini unutmadan kazanmak için oynar.

Ersun Hoca'nın nisan ayında şampiyon olduğu bir oyun vardı. Oyunlar her zaman aynı şekilde oynanamayabilirler. Başakşehir'in oynamak istediği oyunu futbolcular oynamak ister. Mesela; Robinho koşarak geldi bu oyuna. Bu oyun olmasaydı Emre Belözoğlu da bu yaşına kadar görev yapamazdı.

''Başakşehir adına kullanacağın enstrümanlar belli''

Önder Özen : Başakşehir adına kullanacağın enstrümanlar belli. Topu kullanıyor Başakşehir. Topla baskı yapacak olan takım Başakşehir, koşuyla baskı yapacak olan Galatasaray.

Senin için hazırladığımız haberler