Tümer Metin, yine Sergen Yalçın'ın figüranı oldu!

18.05.2021 - 23:56 | Son Güncellenme: 20.05.2021 - 12:38

Emekli futbolcu Tümer Metin'in "liyakatsizlikle" bir tuttuğu Sergen Yalçın, cevabını yine sahada verdi. İşte detaylar...

Tümer Metin, yine Sergen Yalçın'ın figüranı oldu!

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş'ın 100. yılında en unutulmaz anlardan biri siyah beyazlıların Galatasaray'ı 1-0 yenerek şampiyonluğa ulaştığı karşılaşmaydı. Maçın son dakikalarında Sergen Yalçın ve Tümer Metin, Galatasaray'ın kaptanı Bülent Korkmaz'ı ikiye bir yakalamış ve şampiyonluğu resmileştiren kazandırmıştı. Spiker Ercan Taner'in "Sergen attı şampiyonluk geldi" anlatımı hafızalara kazınmıştı.

Tümer Metin: "Efsane diye orada"

Beşiktaş açısından bu tarihi golün iki kahramanı Sergen Yalçın ve Tümer Metin 17 yıl sonra, 2020-21 sezonunda bu kez karşı cephedeydiler. TRT Spor yorumcusu Tümer Metin, ligin başında Beşiktaş'ın kötü gidişi nedeniyle teknik direktör Sergen Yalçın'ı ağır bir şekilde eleştirdi. Siyah beyazlıların deplasmanda 3-2 kazandığı karşılaşma sonrası Metin, "Sergen Yalçın arkadaşım, orası ayrı ama Beşiktaş'ta efsane olduğu için hocalık yapıyor. Liyakat bitmiş Beşiktaş'ta" ifadelerini kullandı.

Sergen Yalçın: "Kalibresi ne ki!"

Bu sözlere Beşiktaş Teknik direktörü Sergen Yalçın'ın tepkisi sert olmuştu. Yalçın, şöyle konuşmuştu: "Tümer Metin'in kalibresi nedir ki bana bu sözleri söyleyecek. Tümer Metin hangi takımı çalıştırmış, nerede hocalık yapmış? Tümer'e o sözleri hiç yakıştıramadım. "Beşiktaş'ta efsane olduğu için geldi" diyor. Çalıştığım kulüplere bir bak. Takımları nerede aldım, nerede bıraktım? Bir bak... Ben buralara gelmek için çok çalıştım."

"Figüran olduğunu sen kendin söyledin"

Bu tartışmaya Beşiktaşlı taraftarlar da dahil olmuş ve Sergen Yalçın'ın yanında yer almışlardı. Çoğu taraftar, 'Yıllar önce Sergen Yalçın'ın figüranı olduğunu kendin söyledin' diyerek Tümer Metin'in 100. yıl şampiyonluk golü anısına gönderme yapmıştı.

Sergen Yalçın sahada yanıt verdi: "İki kupa..."

Tümer Metin'in eleştiri yaptığı Denizlispor maçının ardından Beşiktaş önce Başakşehir, sonra Kadıköy'de Fenerbahçe'yi yenerek çıkışa geçti. Dar kadrosuna rağmen ligin sonunda ezeli rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe'yi geçmeyi başaran Kartal mutlu sona ulaştı.

 

Türkiye Kupası finalinde de Antalyaspor'u mağlup etmeyi başaran Beşiktaş sezonu çifte kupayla kapattı. Sergen Yalçın Beşiktaş forması giydikten sonra şampiyonluğa ulaşan ilk yerli teknik direktör oldu. Kısacası Sergen Yalçın kendini 'liyakatsiz' olmakla eleştiren Tümer Metin'i 'başrolden alıp "figüran'a" çevirdi. Tıpkı Tümer Metin'in daha önce anlattığı 100. yıl anısındaki gibi..

'Yardımcı oyuncusuyum' anısı

Tümer Metin, katıldığı bir programda 100. yılda Galatasaray'a atılan golü şöyle anlatmıştı:

 

"Bir gece önce Nevzat Demir Tesisleri'nde düşünüyorsun böyle, 'Maç 1-0 Tümer Metin atar, şampiyonluk gelir' falan diye kendince bir senaryo oynuyorsun. Tabii yan odada Sergen de kafasında oynuyor derbiyi. O da diyor ki, '1-0 Sergen Yalçın golüyle biter, şampiyonluk gelir' falan.  Sergen topu dripling yapmaya başladı, Bülent geri geri koşarken dedim ki 'Benim senaryom gerçek oluyor. Yani Sergen topu çıkaracak, Mondragon'la karşı karşıya kalacağım, göstereceğim, çekeceğim ve boş kaleye vuracağım. Ancak ne zaman top Sergen'in ayağından çıktı, ben o zaman yardımcı oyuncu olduğumu anladım. Sergen o topu öyle bir attı ki, açılı bir şekilde, mecbur topu ona geri atmak zorundayım. Topu ben gol atayım diye değil, kendisine geri vereyim diye bana attı. O zaman anladım ki ben Sergen'in filminde yardımcı oyuncuyum."

Senin için hazırladığımız haberler