Tümer Metin'den Alex de Souza tespiti! "Sıfır risksiz..."

23.09.2024 - 16:49 | Son Güncellenme: 23.09.2024 - 16:55

Beşiktaş - Eyüpspor maçının ardından açıklamalarda bulunan Tümer Metin, Fenerbahçe'den eski takım arkadaşı Alex de Souza ile ilgili anısından bahsetti.

Tümer Metin'den Alex de Souza tespiti! "Sıfır risksiz..."

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş'ın Eyüpspor'u 2-1 mağlup ettiği maçın ardından TV 100 ekranlarında açıklamalarda bulunan Tümer Metin, Fenerbahçe'de birlikte forma giydiği Alex de Souza ile olan anısını dile getirdi.

"Alex sıfır risksiz penaltı kullanıyordu"

Alex de Souza'nın penaltılara özel olarak çalıştığını kaydeden Tümer Metin, "Alex sıfır risksiz penaltı kullanıyordu. Ama antrenmanda çalışıyordu. Hep yan ağlara vurmaya çalışıyordu. Önce yavaş, sonra biraz daha hızlı... Artık otomatiğe bağlamıştı. Bunu 3 hafta boyunca her gün yaparsan artık sonunda çok net bir vuruş çıkarırsın. Böyle vurduğunda da kalecinin işi artık çok zorlaşır" dedi.

"Kaleciyi çok çaresiz bırakacak açılar var"

Sözlerine devam eden Tümer Metin, "Kaleciyi çok çaresiz bırakacak açılar var. Alex'in vuruşu öyleydi. İyi vuruş diye bir şey var gitsen de çıkamayacak toplar. Bugün Immobile'nin vuruşu kaleci oraya gitse bile çıkaramaz" şeklinde konuştu.

"Geri pas için IFAB'a önerim var"

Futbol oyun kurallarına bir önerisi olduğunu da kaydeden Metin, "Geri pas için IFAB'a önerim var. Oyunun hızını ve oyunun ritmini düşünüyorsan kaleciler geri pasta topu ceza sahası dışında alsınlar. Ceza sahası içi geri pas olmasın. Geri pası ceza sahası dışında alsınlar. Öne oynasın takımlar. Öne doğru oynamaya iter. Orta sahadan kaleye atıyor adam. Ceza sahasının önünde alsın topu kaleci" dedi.


Senin için hazırladığımız haberler