Tuncay Şanlı Alanyaspor maçını değerlendirdi

11.11.2018 - 21:13 | Son Güncellenme: 11.11.2018 - 21:21

Tuncay Şanlı Alanyaspor maçını değerlendirdi

Fenerbahçe’nin eski oyuncularından Tuncay Şanlı FB TV’de Maçın Ardından programında Fenerbahçe-Aytemiz Alanyaspor maçını değerlendirdi.

 

Maçın ikinci yarısındaki tempo düşüşüne dikkat çeken Tuncay Şanlı’nın açıklamaları şu şekilde:

”İlk yarı farklı ikinci yarı farklıydı genelde ikinci yarılarda daha fazla pozisyona giren Fenerbahçe’de psikolojik yorgunluk ve fizik kalite olarak düşüş vardı. Valbuena’nın yorulmasının da bu duruma etkisi vardı maç beraberliğe gelebilirdi. Milli takım arasına moralli gidilmesini sağlayan bir 3 puandı. Bazı oyuncular sorumluluk almayınca bütün yük valbuena’ya kaldı. Frey’de çok mücadele etti güzel bir galibiyet oldu.”

Teknik heyetin tercihlerine saygı duyulması gerektiğini belirten Tuncay Şanlı “Hocalar oyuncuları bizden daha iyi biliyorlar. Fizik kalitelerinin ne durumda olduğunu bilmiyoruz.”  dedi.

İkinci yarı Fenerbahçe’nin temposunun düşme sebebinin takımın geri yaslanmasını bağlayan Tuncay Şanlı “Dinlenmek için geri çekildik kapılan topları kullanamadık.” dedi

Eljif Elmas’ın performansını bir makina dişlisine benzeten Tuncay “Eljif dişlinin bir parçası çift yönlü ve sürekli hareket halinde” dedi.

Slimani’nin Şanssızlığına da değinen Şanlı ”Slimani ivmenin üzerine çıkamadı. Şık bir gol bekliyor” dedi.

Fenerbahçe’nin iç saha performansı hakkında konuşan Şanlı ”İçerde oynuyorsanız rakip sahada baskıyı kurmak zorundasınız. Dönen topları toplayıp oyunu ikinci bölgede oynamanız gerekiyor ikinci yarı bunu sağlayamadı Fenerbahçe ” dedi

“Frey çok arıyor”

Frey’in performansını da değerlendiren Şanlı “Frey defanstan top alıyor, takım arkadaşlarının pozisyonunu dolduruyor çok arıyor ama olmuyor maalesef” dedi.

Valbuena’nın lider özelliklerine dikkat çeken Şanlı “Valbuena içerde, teknik adam da kenarda sorunu çözer.” dedi

“Takım birbirini tanıdıkça duran toptan goller gelecektir”

Takımın uyumunun arttığına değinen Tuncay Şanlı “Duran toplar büyük silah herkes nerde duracağını bilirsen bir birini tanıdıkça duran toptan goller de artacaktır. ” dedi

Andre Ayew’i değerlendiren Şanlı “Ayew iyi oynuyor ama oyundan düşüyor  ama Ayew ve Şener’in uyumu 2 maçtır yüksek daha da iyi olabilir” dedi.

Fenerbahçe’nin gençlere de şans vermesi gerektiğini vurgulayan Tuncay Şanlı “Doğru maçlarda veya öndeyken Yiğithan gibi gençler de kullanılabilir” şeklinde konuştu.

Öte yandan Türk futbolunun genel sorunların biri olarak gördüğü alt yapı konusuna da değinen Tuncay Şanlı “Yıllardır en büyük sorunumuzun genç futbolcuları yetiştirememek  diyorduk. Asıl sorun genç futbolcuların kendini yeterli görmesidir.” Dedi.

Mehmet Topal’ın tecrübesinden faydalanılması gerektiğini vurgulayan Tuncay Şanlı “Topal tecrübe abidesi görev verildiğinde elinden gelenin en iyisini verecektir”

Senin için hazırladığımız haberler