Tunuslu futbolculardan şaşırtıcı yöntem!

04.06.2018 - 15:13 | Son Güncellenme: 04.06.2018 - 15:13

Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında önce Portekiz, ardından Türkiye ile dostluk maçı yapan Tunus Milli Takımı'nda, oruç tutan oyuncuların maç saatine denk gelen iftar vaktinde ilginç bir yöntem geliştirdikleri ortaya çıktı.

Al Jazeera'nın haberine göre, geçtiğimiz hafta oynadıkları iki maça da oruçlu çıkan oyuncular, karşılaşmaların ikinci yarısına denk gelen iftar vaktinde kaleci Mouez Hassen'in sakatlığını gerekçe gösterek oyunu durdurtmasıyla oruçlarını açma şansı buldu.

Sağlık ekibinin kaleci Hassen'e gittiği sırada diğer oyuncuların da hızlıca saha kenarına geldiklerinin belirtildiği haberde, bu kısa arada oyuncuların su ve bazı atıştırmalıklarla beslendiği ifade edildi.

Tunuslu oyuncuların bu yöntemi, saha içi performans anlamında da işe yaramış gözüküyor. Zira hem Portekiz hem Türkiye karşısında yenik duruma düşen Afrika temsilcisi, futbolcuların oruç açmalarından sonra bulduğu gollerle iki karşılaşmadan da 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

Bu yıl 14 Haziran'da sona erecek Ramazan ayı, "Kartaca Kartalları" lakaplı Tunus Milli Takımı'nın Dünya Kupası serüvenini ise etkilemeyecek. Zira 12 yıl aradan sonra bu turnuvada boy göstermeye hazırlanan Tunus, ilk maçını 18 Haziran'da İngiltere ile oynayacak. (Eurosport)

Senin için hazırladığımız haberler