3-3 biten Lugano-Beşiktaş maçı değerlendirmesi

23.08.2024 - 01:10 | Son Güncellenme: 23.08.2024 - 01:13

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu ilk maçında Lugano ile deplasmanda 3-3 berabere kaldı. Ajansspor yazarı Kerim Öztürk, karşılaşmayı değerlendirdi.

3-3 biten Lugano-Beşiktaş maçı değerlendirmesi

Kerim ÖZTÜRK - AJANSSPOR

Her ne kadar deplasmanda alınan beraberlik eleme maçları için iyi bir sonuç olsa da 3-1 gibi net bir skordan beraberliğe giden maç Beşiktaş için kötü biten bir maçtır. Ancak her kötünün bir de iyi yanına bakmak lazım. Zira, Beşiktaş’ın aldığı beraberlik aslında takımdaki eksikliklerin görülmesi adına büyük bir şans oldu.

Beşiktaş’ın defans hattındaki sorunları ne yazık ki devam ediyor

Ligin ilk iki haftasında alınan iyi sonuçlar, Süper Kupa finalindeki 5-0’lık Galatasaray galibiyeti takımın eksiklerinin göze batmasını engelledi. Aynen lig maçlarında olduğu gibi, Lugano da karşılaşması bir kez daha gösterdi ki, Beşiktaş’ın geçen yılki en büyük sorunlarından biri olan topu ileriye taşıma zorluğu ve buna bağlı gol bulma sorunu artık yok. Elbette bunda tabiri caizse tam bir futbol sihirbazı olan Rafa Silva’nın katkısı büyük. Her an ne yapabileceği kestirilemeyen, rakip oyuncuların çoğu zaman düşürmekten başka bir hamle yapamadığı Rafa, Lugano maçına da damgasını vuran oyuncuydu. Ancak Beşiktaş’ın defans hattındaki sorunları ne yazık ki devam ediyor.

Sol bölgesinin acilen değişmesi gerektiğini gösteriyor

Bu maçta da gördük ki, Masuaku’nun sürekli dalgalanan performansı Beşiktaş için yeterli değil. Elbette futbolcuların zaman zaman performanslarında düşüşler olur ve bu kabul edilebilir bir durumdur. Ancak, Masuaku gibi ne zaman iyi ne zaman kötü olacağı belli olmayan bir oyuncu büyük takımlarda en fazla yedek olabilir. Her ne kadar sol stoperdeki partneri yeni transfer Emirhan’ın kendi bölgesindeki ilk maçı olsa da yenen gollerdeki kademe hataları Beşiktaş savunma hattının sol bölgesinin acilen değişmesi gerektiğini gösteriyor.

Beşiktaş, bu hali ile de turu geçer

Tek tek isim sayarak şu şöyle bu böyle demeye gerek yok. Beşiktaş’ın zayıf bölgeleri de güçlü bölgeleri de bu maçta bir kez daha gün yüzüne çıktı. Eldeki kadroda düşünülmeyen Abuabakar, Ox, Amartey ve hatta Colley gibi yabancılardan kurtulmakta büyük sorunlar yaşayan Beşiktaş yönetiminin hem gidecek oyuncuları göndermede hem de eksik bölgelere transfer yapma konusunda biraz elini çabuk tutması gerekiyor. Elbette, Beşiktaş bu hali ile de kendi evindeki Lugano maçını kazanarak turu geçer. Ancak bu savunma hattı ile Avrupa Ligi’nin lig aşamasında ne kadar ileriye gidebilir işte o tartışılır!

Senin için hazırladığımız haberler