(ÖZET) Dinamo Kiev - Fenerbahçe Maç Sonucu: 0-0

Ali Bozkurt
20.07.2022 - 22:17 | Son Güncellenme: 21.07.2022 - 09:22

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu ilk maçında Fenerbahçe, Polonya’da Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile karşı karşıya geldi. Karşılaşma 0-0 sona erdi. İşte detaylar...

(ÖZET) Dinamo Kiev - Fenerbahçe Maç Sonucu: 0-0

AJANSSPOR HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci eleme turu ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe,  Dinamo Kiev ile Polonya'nın Lodz kentindeki Miejski Stadyumu'nda karşılaştı. Sarı-Lacivertliler turun ilk maçında rakibi ile 0-0 berabere kaldı. İşte detaylar...

Gol gelmedi

Karşılaşmanın 90 dakikası boyunca Ukrayna ekibini kendi ceza alanına kitleyen Fenerbahçe, gol bulamadı ve maç başladığı gibi 0-0 sona erdi.

Rövanş Kadıköy'de

İlk maçta 0-0 berabere kalan Fenerbahçe, Dinamo Kiev'i kendi evinde konuk edecek. Kader maçı 27 Temmuz Çarşamba günü saat 20.00'de Ülker Stadı'nda oynanacak.

Ulusal Marş alkışlandı

Dinamo Kiev ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşma öncesinde UEFA’dan alınan özel izinle statta Ukrayna Ulusal Marşı okundu. Marşın ardından statta yer alan bütün taraftarlar alkışladı.

Yönetim maçı tribünden izledi

Fenerbahçe’de başkan Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleri mücadeleyi statta takip etti. Ali Koç’a, Selahattin Baki, Can Gebetaş, Fethi Pekin, Bekir İldem, Ömer Okan, Simla Türker Beyazıt, Ruşen Çetin, Özgür Özaktaç eşlik etti.

Maç Özeti - Maçtan Dakikalar

14. dakikada Ferdi Kadıoğlu'nun soldan ortasına arka direkte iyi yükselen Valencia'nın kafa vuruşunda kaleci topu sol kale direğinin dibinden oyun alanına çeldi. Atağın devamında Dinamo Kiev savunması topu taca uzaklaştırdı.


15. dakikada İsmail Yüksek'in ceza sahası dışı sağ çaprazdan yerden şutunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.


27. dakikada hızlı gelişen Dinamo Kiev atağında sağdan Kedziora'nın yerden ortasında penaltı noktasının gerisinden Verbic'in vuruşunda top yandan auta çıktı.


36. dakikada Rossi'nin soldan yerden sert ortasına penaltı noktası civarından İrfan Can Kahveci'nin şutunda kaleye giden topa savunma ayak soktu ve İrfan'dan seken meşin yuvarlak kalecide kaldı.

51. dakikada sol kanattan Dinamo Kiev’in kullandığı serbest vuruşta ön direkte Popov’un kafa vuruşu üstten dışarı çıktı.

67. dakikada Valencia’nın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Rossi’nin şutu kaleyi bulmadı.

80. dakikada sol kanattan topla buluşan Lincoln’ün pasında topla buluşan Bruma’nın ceza sahası dışından sert şutunda kaleci meşin yuvarlağı güçlükle çeldi.

2 aydır futbol oynamıyordum

Maçın ardından konuşan Joshua King "Zor bir maç oldu. Bizim yarattığımız pozisyonlarımız vardı. Değerlendiremedik. Onlar da ikinci yarıda pozisyon yarattılar. Bana göre adil bir sonuç oldu. Şu anda bu maçı bitirdik. Rövanşa hazırlanacağız. Burada bile taraftarlarımızın etkisini ve büyüklüğünü gördük. Bu tür taraftarlar İngiltere'de var. Otelde, stadyumda bizi destekleyen taraftarlarımız müthiş iş çıkardı. Kendi evimizde oynanacak maç için heyecanlıyım. 2 aydır futbol oynamıyordum. Maç içerisinde istediğim performansa erişemedim. Fit olacağım."
 
 
 
 

İlk maçımda kazanmayı çok isterdim

Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Willian Arao "Avantajlı gibi gözüküyoruz ama turu geçmek kolay olmayacak. İyi bir maç çıkarttığımızı düşünüyorum. İlk maçımı oynadım ve çok mutluyum. İlk maçımda kazanmayı çok isterdim. Performansımdan mutluyum ama ben asla yeterli görmeyi, yetinmeyi sevmem. Çünkü ben daha fazlasını yapabileceğimi biliyorum. Sınırlarımı zorlamayı severim."
 
 
 
 
 

Eksiğimiz ofanstaki kaliteydi

Jorge Jesus "İlk resmi maçımızdı. Zor rakiple eşleştiğimizi söylemiştim. Bu turnuvada bizden daha tecrübeliler. Ancak iyi maç çıkardık. Defansif anlamda çok iyi organize olduk. Rakibimiz bir tane ciddi ürettiği atak yoktu. Biz pozisyonlar yakaladık. Eksiğimiz ofanstaki kaliteydi. İkinci maçta taraftarımızın bize vereceği destek çok anlamlı olacak. Rakibin üzerinde psikolojik bir baskı yaratacağız. Buradan beraberlikle döndük diye tur bitmedi. İkinci maça hazırlanacağız."
 
 
 
 
 

Şu anda transferi konuşmaya gerek yok

Jorge Jesus "Şu anda transferi konuşmaya gerek yok. Elimizdeki mevcut oyuncular turu geçmek için yeterli kapasiteye sahipler. İkinci maçta olmayacak oyuncular hakkında konuşmaya gerek yok."
 
 
 
 

 

İstanbul'a kazanmaya gideceğiz

Dinamo Kiev teknik direktörü Lucescu "8 ay sonra ilk resmi maçımızdı. Kolay değil. Fenerbahçe'nin iyi oyuncuları var, İyi transferler yaptı. Biz şartlardan dolayı aynı kadroylayız. İstanbul'a kazanmaya gideceğiz. Fenerbahçe risk alacak. Bunu lehimize çevirmek için çalışacağız."

Senin için hazırladığımız haberler