Turgay Kıran: Dursun Özbek ümit değil, sıkıntı veriyor!

18.05.2018 - 16:00 | Son Güncellenme: 18.05.2018 - 16:07

Turgay Kıran: Dursun Özbek ümit değil, sıkıntı veriyor!

Galatasaray Kulübü Eski Yöneticilerinden Turgay Kıran, sarı-kırmızılı ekibin gündemine dair açıklamalar yaptı. Kıran, Galatasaray’ın şampiyonluk maçı, seçim süreci ve UEFA ile yapılan toplantıya dair görüşlerini bildirdi.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Turgay Kıran’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Fatih Terim finalleri sever"

Galatasaray’dan bir sürpriz beklemiyorum. Ama zor bir maç. Göztepe de bu sene iyi oynayan takımlardan biri. Fatih Terim bu tür maçları, finalleri sever. Pek bir sürpriz olacağını sanmıyorum. Galatasaray, mücadeleci bir oyunla bu işi bitirecektir diye düşünüyorum.

"Fatih Terim polemiklere girmedi"

Fatih Terim’in katkısıyla oluşan bir şampiyonluk olacak. Igor Tudor çok başarısızdı. Fatih Terim bir ruh ve canlılık getirdi. Tecrübesini sahaya yansıttı. Hiç polemiklere girmedi ve sadece Galatasaray için çalıştı. Alın teriyle bir şampiyonluk elde edecek.

"Terim, önceki dönemlerde başarısızlığa itilmişti"

Başkan ve yönetim kurulu da önemli. Önceki dönemlerde maalesef Fatih Terim, başarısızlığa arkadaki güçler sebebiyle itilmişti. Mustafa Cengiz ve arkadaşları karışmadı ve Terim’i serbest bıraktı. İyi bir sonuca doğru gidiyoruz. Şampiyonluk gelmesi olası.

"Mustafa Cengiz, Galatasaray'ı sıkıntıya sokacak bir beyan vermedi"

Mustafa Cengiz’i haklı buluyorum. Galatasaray’ı sıkıntıya sokacak bir beyan vermesi yanlış olur. UEFA’nın elbette bir yaptırımı var. Onun ne olduğunu bilmek ya da araştırmak rahatsız edici bir durum olur. Takımın konsantrasyona ihtiyacı var. Mustafa Cengiz’in de sihirli parmağı yok. Yürüyen, mümkün olduğu kadar dikkat eden bir Galatasaray var. Ben de fazla konsantrasyonu bozma niyetinde değilim. Umarım ki Mustafa Cengiz’in dediği gibi bir sıkıntı yoktur. Avrupa’yı Fatih Terim de bizler de özledik. Başarılı bir Avrupa dönemi geçmesini diliyoruz.

Galatasaray'daki seçim üzerine...

4 tane başkan adayının olması güzel. Böyle zor bir dönemde 4 tane Aslan gibi aday çıktı. Ben çok mutlu oldum. Daha önceki başkan Dursun Özbek’in ortaya çıkacağını biliyorduk. Tekrar Dursun Bey’in olması ümit değil, sıkıntı veriyor. Pek başarılı olamadığını gördük. Mustafa Cengiz’in de çıkması normal, hoşuma gitti. Ozan Korkut ve Ali Fatinoğlu da Galatasaray’a sahip çıkmak istedi. Muhakkak birbirlerinden oy alacaklardır, birbirlerine katacakları da olacaktır.

Tipik bir demokrasiyle mücadele verilecektir. Genel Kurullar çok taraflı oluyor Galatasaray’da. Bir kısım, biat kültürüne yönlendirilmiş bir genel kurul oluyor. Bu kültürün dışındakiler de ne yapıp yapamayacaklarına bakacak. Galatasaray için doğru olan seçilecektir. 

Senin için hazırladığımız haberler