Turgay Kıran, Galatasaray gündemini değerlendirdi

10.09.2018 - 17:27 | Son Güncellenme: 10.09.2018 - 20:27

Eski Galatasaray 2. Başkanı Turgay Kıran, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a özel açıklamalar yaptı.

Turgay Kıran, Galatasaray gündemini değerlendirdi

Eski Galatasaray 2. Başkanı Turgay Kıran, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a özel açıklamalar yaptı.

Kıran'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Galatasaray yönetimi henüz oturtamadı sistemi"

Galatasaray'da Mali İşler ve Kurumsal Hizmetler Direktörü (CFO) Sedef Hacısalihoğlu ile yollar ayrılması sorusuna Kıran, "Hata yapılabilir. Yönetici arkadaşlarımız dikkate alarak daha gerçekçi çalışma yapması gerekirdi. Son dakika yanlış yaptık bu olmaz Galatasaray'da. Alışamadılar, daha oturtamadılar. " dedi.

"Galatasaray gerçekleriyle ilgilenemediler"

Biz yıllarca Galatasaray yönetimlerinde bulunduk bir şeyler öğrendik. Öğrendiklerimizi şimdiki nesillere taşımaya çalıştık.

Şimdikiler haklı olarak bir şey bilmiyorlar. Çıkıp kameralara poz veriyorlar ama Galatasaray gerçekleriyle ilgilenemediler.

Profesyonellere güveniyorlar onlara bırakıyorlar, daha sonra profesyonelleri yolluyorlar. Yaşayarak öğreniyorsun. Galatasaray'da bunlar unutuldu. Bunlar Galatasaray'ın önemli sorunları.

"Para mı yoktu bir forvet alamadılar?"

Galatasaray bir santrfor alamamış. Para mı yoktu bir forvet alamadılar? Olamaz böyle bir şey.  Sıkıntıya sokmayalım diyoruz ama bunun da bir sınırı var. Büyük hatalar bunlar.  Avrupa'da oynayacaksın tek bir forvetin var. Bu kadar basit hatalar olamaz. Demek ki bu muhalefet yazı yazmakla olmuyor.

"Hiç bu kadar sıkıntılı bir Fatih Terim görmedim"

Hiç bu kadar sıkıntılı bir Fatih Terim görmedim. Çünkü geçen sene bu takımı şampiyon yapan Fatih 1-2 takviye ile bu sene daha farklı oynatabilirdi takımı. Siz forvete kimseyi almazsanız eksiksiniz. Yine Fatih 11 kişi çıkacağız der ama bu takım Avrupa'da sıkıntı çeker. Kura günü de başkan ve başkan yardımcısı çok sevindiler.

"Bu yönetimi ve Galatasaray'ı Fatih Terim kurtaracak"

Ben bile kura günü söyledim, iyi bir oyuncu aldığı zaman o gruptan çıkar dedim. Yine çıkar ama rahat çıkmak var bir de öbür türlü çıkmak var. Taraftarın güvendiği tek adam var o da Terim. Çok sıkıntı altında, elindeki malzemeyi kullanmak zorunda. Sevgili Fatih eski o rahatlığına kavuşur. Futbol dehası olan bir hocamız, çok sevdiğim hakikaten gerçek bir Galatasaraylı. Yönetim bu kuralardan sonra Fatih'e güvendi. Dolayısıyla umarım Fatih başarılı olsun. Bu yönetimi ve Galatasaray'ı Fatih Terim kurtaracak.

"Riva ne durumda, Galatasaray Ada'sı ne durumda"

Değişik şeyler duyuyoruz. Ben devre arasında çok şeylerin değişebileceğini düşünüyorum. Çünkü Galatasaray'ın o sürece kadar ne yapacağı durumu da önemli. Gelecek vaat eden bir genç oyuncu ileriye yönelik alarak taraftarı susturabilirler.

Artık muhalefet yok, Galatasaray'ı konuşan yok, bir şey diyen yok. Arkadaşlarımız son derece rahat. Sadece taraftar konuşuyor. Riva ne durumda, Galatasaray Ada'sı ne durumda, ne olacak bunlar hep beklenen cevaplar. Bakalım yönetim neler söyleyecek.

"O zaman senin ne işin var orada?"

Dolayısıyla bu konular da çok önemli. Başkan diyor ki, yenilsek de gruptan çıkmasan da 55 milyon alacağız diyor.
Galatasaray bu kadar basit mi düşünür? Galatasaray gruptan yenerek çıkar, kupayı da alır demeli bir başkan.

Galatasaray bunlara karşı. O zaman senin ne işin var orada? Seni niye seçtiler oraya? Tecrübe eksikliği çok büyük sıkıntılar yaşatıyor. İnşallah bunlar düzelir. Galatasaraylılar Galatasaraylılardan başarı bekliyor.

Senin için hazırladığımız haberler