Turgay Kıran: Galatasaray ligi rahat götürür ama...

31.07.2018 - 14:27 | Son Güncellenme: 31.07.2018 - 17:27

Turgay Kıran: Galatasaray ligi rahat götürür ama...

Galatasaray Kulübü Eski Yöneticilerinden Turgay Kıran, sarı-kırmızılıların gündemini değerlendirdi. Kıran, Süper Kupa’da uygulanacak VAR sistemi ve Galatasaray’ın transfer stratejisine değindi.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Turgay Kıran’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Süper ve lig maçının arka arkaya olması Galatasaray'ı yormaz"

Ben Fatih Terim’e inanan biriyim. Onun için 5 günde oynanacak iki maçın Galatasaray’ı yoracağını sanmıyorum. Tam tersi Terim başlarda takımı sıkı tutup Avrupa maçlarına hazırlamak durumunda. Dolayısıyla ciddi ve arka arkaya maçlar yapacaktır. Bunlar da Galatasaraylı oyuncuları ve kendi kafasındaki şablonu yerine oturtacaktır. Takımın, futbolcuların maçlara iyi ısınmaları lazım. Artık zamanı da geldi. Onun için bir sorun olacağını sanmıyorum.

"Galatasaray Süper Kupa'nın favorisi"

VAR uygulamasını 2018 Dünya Kupası’nda izledik. Çok fazla üstüne gitmediler. İnşallah Türkiye’de de başarılı olur. Özellikle Cüneyt Çakır verdiği kararlarda isabetli olan bir hakem. Bir sıkıntı olacağını tahmin etmiyorum ancak; daha sonraki uygulamalarda maç çok durursa maçın keyfi kaçacak demektir. Hep beraber yaşayacağız, göreceğiz ve aksaklığını bulacağız. Galatasaray kupada geçen sene Akhisarspor’a kaybetti. Bunun bir rövanşı var demek ki. Fatih’li bir Galatasaray bugün Akhisarspor’u yenecek güç ve kuvvette. Güzel bir maç olacaktır ancak; Galatasaray bunun kesin favorisidir diye düşünüyorum.

"Gomis giderse Galatasaray zor günler geçirir"

Gomis konusunun böyle bir şekilde gündeme gelmesi, sanıyorum ki Galatasaraylı yönetici kardeşlerimizin Gomis’i satıp para kazanıp, onun yerine başka bir oyuncu almaları için bir düşünce tarzı. Çünkü Galatasaray’ın geçen sene en önemli iki oyuncusundan bir tanesi Gomis’ti. Bugün Gomis ayarında bir oyuncuyu inanın ki bulamazsınız. Dünya Kupası’nda o kadar önemli oyuncuların ne halde olduğunu gördük. Gomis gibi bir oyuncu Galatasaray’a her zaman  yarar sağlar. Ben bir taraftar olarak Gomis’in gitmemesini, kalmasını uygun bulurum. Menajerler biliyorsunuz satışı arttırmak için oyun oynarlar zaman zaman… Galatasaray taraftarı Gomis’i seviyor. Gomis’in kalmasında çok büyük yarar görüyorum. Sanırım Fatih Terim de zaten bu düşüncede. Tabii ki Galatasaray’ın parasal sıkıntısı olduğunu bildiği için yöneticiler de yüksek bir paraya satıp onun yerine istikbal vadedecek oyuncuları alma peşinde. Ama giderse o zaman hakikaten Avrupa’da zorlu, sıkıntılı günler geçiririz. Gomis çok tecrübeli bir oyuncu.

"Galatasaray ligin dışında Avrupa'yı da rahat götürebilmeli"

Galatasaray’ın sıkıntısı var. Fatih Terim’in de sıkıntısı var. Bunun için genç oyunculara yönelmeye ve onlardan bir şey bulmaya çalışıyor. Son derece de haklı. Galatasaray satmadan oyuncu alamıyor. Dolayısıyla genç oyuncuları değerlendirmek durumunda. 1-2 oyuncu altyapıdan çıkarsa Galatasaray için avantaj olur. Galatasaray bu sene bir kere Türkiye Ligi’ni rahat götürür ama artık Türkiye değil de Avrupa Ligi’ni rahat götürsün istiyoruz.

"Heyecanlanmıyorum ama ümit ediyorum"

Şampiyonlar Ligi için takımımızın oyuncu kapasitesi ve kalitesi geride. Bizim çok daha kaliteli oyuncularla bu kupada oynamamız gerekir. Ama biraz gerideyiz. Onu da tabii ki maddiyata bağlıyoruz. Galatasaray 10 senedir bu maddi konuları konuşuyor, hala bitiremedik. Hala aynı konularda devam ediyoruz. Çok ilginç ama bu yönetimle biraz ümidimiz var. İnşallah artık bunun da bir çaresini bulurlar. Çünkü futbol kaliteli ve gelecek vadeden oyuncularla oynanır. Galatasaray’da hiç oynamayan ve milyonlarca Euro verilen oyuncular var. Bunlardan bir an evvel kurtulup yeni bir kadro kurulması gerekir. Fatih Terim bu konuları iyi bilir, demek ki sıkıntılar var. Onun için Avrupa düzeyinde bir Galatasaray yok, çok heyecanlanmıyorum ama ümit ediyorum.

Senin için hazırladığımız haberler