Turgay Kıran: "Yönetim, forvet transferini yapmamayı göze alamaz"

25.01.2019 - 14:51 | Son Güncellenme: 25.01.2019 - 17:51

Turgay Kıran: "Yönetim, forvet transferini yapmamayı göze alamaz"

Galatasaray Kulübü Eski Yöneticilerinden Turgay Kıran, sarı-kırmızılıların gündemine dair çarpıcı ifadeler kullandı. Yönetimin forvet transferi yapmamayı göze alamayacağını belirten Kıran, Abdurrahim Albayrak konusunda da eleştirilerde bulundu.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Turgay Kıran’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Yönetim işi biraz hafife aldı"

Galatasaray yönetimi forvet transferi yapmamayı göze alamaz. Çaba sarf ettiklerini biliyoruz. Transfer yapmak da bu kadar kolay değil. Forvet transferi önemli. Yönetim işi biraz hafife aldı. Fatih Terim zaten alternatif isimleri de yönetime vermiştir.

"Yönetim, tecrübe kazanarak sıkıntıları aşacak"

Galatasaray’da yönetici, başkan olmak kolay değil. Bir anda göreve geldiğiniz zaman sıkıntı yaşıyorsunuz. Yönetim bunu tecrübe kazanarak aşacak. Taraftarlar mutsuz. Çünkü uzun zamandır forvetsiz oynayan bir Galatasaray var.

"Bu kadar sürede transfer yapılamaması düşündürücü"

Bu kadar zaman varken halen bir transfer olmaması düşündürücü. Taraftar için de kötü bir görünüş. En kısa zamanda Galatasaray’a yakışacak bir transfer yapılmalı. Laf olsun diye transfer yapılmaz. Böyle olmamalı. Yöneticilerden beklenti; Galatasaray’ı iyi yönetmesi. Taraftar şu anda sıkıntılı.

"Santrfor alınamıyorsa Fatih Terim'in suçu yok"

Fatih Terim takımını istediği gibi kuramıyor. Galatasaray 6 gol attı ama kime, nasıl attı? Terim de bunun bilincinde. Altyapıdan da birilerini bulma çabaları var. Galatasaray gibi bir marka, bir santrfor alıp bulamıyorsa Terim’in suçu yok. Yönetimin suçu. Terim sessiz ve sakin. Şu anda Galatasaray’dan vazgeçse hem kendi kariyeri hem de Galatasaray sıkıntıya girer.

Sıkıntının temel sebebi ne?

Galatasaray yönetimi maddi ve manevi sıkıntı içinde. Terim’in de işi zor. Terim’in bir günahı yok. Galatasaray’da hiç çalışmadan etmeden seçilen kişilerin seçilmesi sıkıntılar yarattı. Yönetimin de Terim’in de yeri ayrıdır.

"Albayrak, elindeki potansiyeli kullanabilse potansiyel başkan adayıydı"

Abdurrahim Albayrak futbolu çok bildiğini iddia ediyor. Zaman zaman atlıyor, zıplıyor, ağlıyor. Şu anda eline çok önemli bir koz geçti. Fakat; işlerin bu kadar kolay olmadığını herkes görüyor. Elindeki fırsatı iyi değerlendirebilseydi belki de bir potansiyel başkan adayıydı.

"Galatasaray Genel Kurul üyelerinin endişeleri var"

Galatasaray Başkanı’na her zaman sahip çıkarız. Bu Galatasaray’da görevdir. Fakat; Genel Kurul üyelerinin endişeleri var. Bu yönetime güvenleri azalıyor. Taraftar, önceden başkanın paralelinde giderdi. Şimdi birçok taraftar, “İstifa etmek de erdemdir” diyor. Bu da yönetimi etkiliyordur.

"Başakşehir ile aradaki puan farkı açılmamalı"

Galatasaray bazı oyuncularını sattı. Fatih Terim’in takımın başında olması önemli. Terim oyuncuları motive etmeyi bilir. Göztepe maçının güzel geçeceğini düşünüyorum. Galatasaray’ın galibiyetinden emin miyiz? Çok emin değiliz. Ama Fatih Terim’e güveniyoruz. Başakşehir ile aradaki fark açılmamalı. Bu açıdan Göztepe maçını önemsiyorum.

Senin için hazırladığımız haberler