Turgay Kıran'dan olay sözler: "Futbolcularla gidip fotoğraf çektireceklerine..."

12.09.2019 - 20:15 | Son Güncellenme: 12.09.2019 - 17:20

Turgay Kıran'dan olay sözler: "Futbolcularla gidip fotoğraf çektireceklerine..."

Galatasaray Kulübü Eski Yöneticisi ve Eski Başkan Adayı Turgay Kıran, sarı-kırmızılıların gündemiyle ilgili çok çarpıcı sözler sarf etti. Yöneticilerin işini yapmadığını söyleyen Kıran, ”Fatih Terim’i tebrik ediyorum. Başkalarının görevini üstlenmek zorunda kalıyor. Yöneticiler, futbolcularla fotoğraf çektireceğine, onlar çıkıp konuşsun ve ceza alsın. Terim takımın başında olmalı” diye konuştu.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Turgay Kıran’ın açıklamaları şu şekilde:

Turgay Kıran: "Bazı oyuncularımızın sadece fotoğraflarını gördük"

Galatasaray bir toparlanma evresi yaşıyor. Bazı alınan oyuncuların sadece fotoğraflarını gördük. Saha içindeki durumlarını daha görmedik. Fatih Terim de oyuncuları iyi çalıştırmıştır. Kasımpaşa maçını kazanacağımızı düşünüyorum. Daha önceki Galatasaray’dan kimse mutlu değil. Galatasaray’ın Falcao transferiyle birlikte daha iyi bir takım olacağına inanmak durumundayız. Temennim bu.

"Falcao'nun ölüsü bile Galatasaray'da iş yapar"

Yönetim, Falcao transferi için çok uğraş verdi. Neticede Galatasaray’a geldi. Çok önemli bir oyuncu. Ölüsü bile Galatasaray’da iş yapar. Bu senenin flaş transferidir. Kaptanlığı ise daha çok hak eden bir Fernando Muslera var. Tabi ki onun olmadığı maçlarda ama onu bile düşünemiyorum. O zaman Falcao kaptan olabilir. Galatasaray’da Muslera’nın kaptanlığa devam etmesi lazım.

"Fatih Terim'in değil, yönetim kurulunun konuşması gerekiyor"

Fatih Terim bu yönetimle birlikte başka görevler de aldı. Bu cezaları normalde Terim’in değil başkalarının alması lazım. Yönetim kurulunun konuşması gerekiyor. Sorumlu kardeşlerimiz konuşma özürlüyse Terim konuşur. Galatasaray’da bir sürü yönetici var. Onlar konuşsa ne olur? Ne başkan, ne yardımcısı ne de başkaları konuşmuyor. Sonra Terim konuşmak zorunda kalıyor. Kimse bir şey demeyince Terim konuşuyor. Biz böyle bir şey olsun istemiyoruz. Bu TFF de bence bir kukla gibi. Yöneticileri biliyoruz. Tahkim de bu durumdan nasibini almıştır. Terim gibi bir markaya böyle ceza verilmesi günah değil mi? Bunların hesabını sorması gereken de yönetimdeki arkadaşlarımızdır. Gidip futbolcularla fotoğraf çektireceklerine konuşsunlar. Ceza alsalar ne olur?

Turgay Kıran: "Yöneticiler futbolcularla fotoğraf çektireceğine işini yapsın"

Galatasaray’ın önü böyle böyle kesiliyor. Ben Fatih Terim’e saygı duyuyorum. Başkalarının da görevini üstlenmek zorunda kaldığı için saygı duyuyorum. Yöneticiler görevlerini yapsınlar. Alacaklarsa ceza yöneticiler alsın. Başkan ya da diğer yöneticiler maça gitse ne olur, gitmese ne olur? Her maça gidiyorlar mı? Futbol maçına da gitmeyebilirler. Ama Fatih Terim takımın başında olmak zorunda.

Turgay Kıran: "Siz Alp Yalman’ın eski bir başkanı suçladığınızı gördünüz mü?"

Divan Kurulu’ndaki konuşmaları üzülerek takip ettim. Galatasaray’ı bilmeyen insanların görevlere gelmesi üzüntücü. Divan Kurulları sanki bir rövanş alma yeri gibi. Dursun Özbek konuşuyor, Mustafa Cengiz de aynı sertlikle cevap veriyor. Galatasaray böyle nasıl birlik olsun ki? Sevgiden yoksununuz. Mücadeleden yoksununuz. Konuşma şekilleri çok değişti Galatasaray’da. Ben buna çok üzülüyorum. O zaman üyeler ve taraftarlar sevgi ve saygıyı nasıl görecektir? Dursun parasını alamıyordur, Cengiz veremiyordur. Siz Alp Yalman’ın eski bir başkanı suçladığınızı gördünüz mü? Herkes basını yönetmek için açıklama yapıyor. Başkanlar aralarında konuşabilmeli. Bunlar olağan şeylerdir. Galatasaray’ın ortak çıkarları konuşulmuyor. Divan’da öne çıkıyor ve olay çıkarıyorlar. Bunlar Galatasaray’a yakışmıyor.

Senin için hazırladığımız haberler