Türk 2. Lig takımının evi “dünyada yılın stadı” olmaya aday!

26.02.2021 - 16:56 | Son Güncellenme: 26.02.2021 - 17:06

Son dakika haberleri… Son yıllarda modern stadyumlara kavuşan Türk futbolu yeni tesisler konusunda diğer ülkelere kafa tutuyor. Bu yıl 11’incisi düzenlenecek “Dünyada Yılın Yeni Stadyumu” yarışmasına Türkiye iki statla birden katılacak. Detaylar haberimizde…

Türk 2. Lig takımının evi “dünyada yılın stadı” olmaya aday!

AJANSSPOR-HABER

StadiumDB.com adlı internet sitesi tarafından her yıl yeni tamamlanan statlar arasında yapılan değerlendirmeyle dünyanın en iyi statları belirleniyor. Bu yıl 11'incisi düzenlenen yarışma kapsamında 2020 yılında hizmete giren statlar arasında 2'si Türkiye'den toplam 20 stat, "2020 Yılın Stadı" adayı olarak belirlendi. 

Toplam 20 stat yarışacak

Türkiye'nin, Çorum Yeni Şehir Stadı ve İzmir Gürsel Aksel Stadı ile temsil edildiği yarışmada ABD’den 4, Japonya ve Katar'dan 2'şer, Gürcistan, İsrail, İngiltere, Şili, Avustralya, İsviçre, Fildişi Sahilleri, Romanya, Malezya, Çin'den birer stat "yılın stadı" seçilmek için yarışıyor.

Oylama 7 Mart'a kadar sürecek

Sporseverlerin internet üzerinden 7 Mart'a kadar yapacakları oylamanın ardından stadyum mimarlarından oluşan jürinin değerlendirmesiyle belirlenecek yılın stadının 10 Mart'ta açıklanması planlanıyor. 

Çorum FK'ye ev sahipliği yapıyor

Yarışmaya ülkemiz adına geçtiğimiz yılın başlarında açılan Süper Lig temsilcisi Göztepe’nin İzmir Gürsel Aksel Stadı dışında Çorum Yeni Şehir Stadı’nın da katılması dikkat çekti. Çorum Belediyesi tarafından inşa edildikten sonra Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilen stadyum, 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Çorum FK'ye ev sahipliği yapıyor.

15 bin kapasiteli butik stat

Pandemi nedeniyle henüz futbolseverlerle buluşamayan stat, 15 bin kişi kapasiteli. Yaklaşık 160 milyon liraya mal olan tesis tasarımı ve teknolojik yetkinliğiyle övgü topluyor. Çimleri Sakarya'dan getirilen stadyumda, 25'i engelli olmak üzere 1061 araçlık park alanı bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler