Sinan Güler başarılarla dolu kariyerinin ardından aktif basketbol yaşantısını sonlandırdı

Burak Alaca
22.12.2022 - 20:08 | Son Güncellenme: 22.12.2022 - 22:04

Kariyerinde daha önce Beşiktaş, Anadolu Efes, Galatasaray, Fenerbahçe, Darüşşafaka ve A Milli Takım formalarını başarıyla terleten basketbolcu Sinan Güler basketbolu bıraktığını açıkladı.

Sinan Güler başarılarla dolu kariyerinin ardından aktif basketbol yaşantısını sonlandırdı

AJANSSPOR-HABER

Türk Basketbolu'nun önemli isimlerinden Sinan Güler 39 yaşında kariyerini noktaladığını açıkladı. 39 yaşındaki oyuncu 2006-2007 sezonunda başladığı kariyerinde çok sayıda başarıya imza attı. 

İstanbul Devleri'nin aranan adamı

Başarılı gard kariyeri boyunca her zaman İstanbul'un büyük temsilcilerinin bir parçası oldu. Kariyerine Darüşşafaka'da başlayan Güler daha sonrasında Beşiktaş, Anadolu Efes, Galatasaray, Fenerbahçe ve son olarak tekrardan Darüşşafaka formaları giydi.

Oyunuyla akıllara kazındı

Türk basketbolseverler Sinan Güler'i her zaman patlayıcı penetreleri, savunma konsantrasyonu, atletizmi ve müthiş bir profesyonel olmasıyla hatırlayacak. Bu özellikleri yıldız oyuncuyu kariyeri boyunca büyük takımların aranan ismi haline getirdi. 

İlgini Çekebilir
Sinan Güler, basketbolseverlerle "Game of Socios" turnuvasında buluşuyor
Habere Git

Basketbol genlerinde var

Güler, Türk Basketbolu'nda ağırlığı olan bir soy isim. Baba Necati Güler, milli takım ve Eczacıbaşı'nda 80'li yılların en unutulmaz oyun kurucularından biri, anne Fatma Nigün eski Beşiktaş'lı, abi Muratcan Güler ise eski Beşiktaş kaptanı olarak hafızalarda yerini koruyor. 

Dünya ikincisi kadroda önemli roldeydi

Basketbol tarihimizin milli takım düzeyinde en büyük başarısı burada düzenlenen 2010 FIBA Dünya Kupası'nda elde ettiğimiz ikincilik. Tüm ulusun kenetlenerek gerek salonda gerekse ekran başında büyük heyecanla takip ettiği 12 Dev Adam'ın önemli bir parçasıydı Sinan Güler. 1.92'lik gard, o turnuvada ay yıldızlı formayı 8 maçta giyerken 6.5 sayı, 2.1 asist, 2.1 top çalma ortalamarı tutturdu ve gümüş madalyanın gelmesine önemli katkı sağladı.

İlk EuroCup kupası ellerinde yükseldi

2015-2016 EuroCup sezonunda Ergin Ataman yönetiminde harika bir sezonun ardınan finalde Fransız temsilcisi Strasbourg ile karşılaştı. İki maç üzerinden oynanan final serisinin ilk maçında deplasmanda Strasbourg'a 66-62 mağlup olan Galatasaray'da işler İstanbul'a kaldı. Abi İpekçi'de oynanan rövanşta Sinan Güler müthiş bir performans segiledi. Milli oyuncunun 14 sayı, 8 ribaunt ve 6 asist yaptığı maçı sarı kırmızılı ekip 78-67'lik skorla kazanarak şampiyonluğa uzandı. Bu tarihte Türk takımlarının EuroCup'ta elde ettiği ilk şampiyonluk oldu.

İlgini Çekebilir
Ataşehir'de duygusal gece!
Habere Git

Euroleague'de 175 maç

Sinan Güler; Galatasaray, Anadolu Efes ve Fenerbahçe forması altında Avrupa'nın 1 numaralı kupası olan Euroleague'de tam 175 maça çıktı. Yıldız oyuncu kariyerinin en iyi Euroleague sezonunu 2016-2017 sezonunda Galatasaray formasıyla yaşadı. O sezon 30 maça çıkan milli oyuncu 10.5 sayı, 5.6 asist, 2.8 ribaunt ve 1.5 top çalma ortalamalarıyla elit bir sezon geçirdi.

Basketbol Süper Ligi'nde şampiyonluklar yaşadı

Sinan Güler 2008-2009'da Anadolu Efes, 2017-2018'de ise Fenerbahçe formaları ile Baksetbol Süper Ligi'nde şampiyonluk yaşadı. Yıldız oyuncu 2010 Basketbol Süper Ligi All-Star etkinliğinde topladığı 137 puan ile izleyenleri çosturup smaç yarışmasını kazandı.

Senin için hazırladığımız haberler