Türk bayrağına çirkin tepki!

22.06.2016 - 18:12 | Son Güncellenme: 22.06.2016 - 18:12

Çek Cumhuriyeti maçı sonrası Türk taraftarların Thionville sokaklarında sevinç gösterisine aşırı sağ Ulusal Cephe partisi tepki gösterdi.

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) eleme grubu maçında dün akşam oynanan ve Türk Milli Takımı’nın Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 yendiği maç sonrası Türk taraftarlar Fransa’nın birçok kentinde sevinç gösterileri düzenledi.

Thionville şehrinde araçlarıyla konvoy oluşturan taraftarlar, Türk bayraklarıyla şehir turu attı. Duruma tepki gösteren Ulusal Cephe Partisi, Türk taraftarlarının bayraklarla şehir sokaklarını doldurduğunu belirterek bu durumun kabul edilemez olduğunu savundu.

Ulusal Cephe Bölge Meclisi üyesi Herve Hoff, yayımladığı bildiride, sokakları bayrak ve korna sesleriyle işgal eden taraftarların başka bir ülkeye bağlılıklarını ortaya koyduklarını ve bunun bir provokasyon olduğunu ileri sürdü. "Thionville Türkiye değil" başlıklı bildiride Hoff, "Fransız vatandaşları bu olumsuzluklara ve provokasyonlara katlanacaklar mı?" sorusuyla kutlamaları engelleme çağrısı yaptı.

Bildiriye tepki gösteren Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Lorraine Bölge Başkanlığı, ifadeleri yakışıksız ve kabul edilemez bulduklarını ifade ederek EURO 2016 gibi bir organizasyona ev sahipliği yapan Fransa’nın, birlikte yaşama, fair-play ve spor sevincini hoşgörüyle karşılaması gerektiğini kaydetti.

UETD’nin açıklamasında, Fransız yöneticilere futbolun güzelliğini ve yeşil sahalarda kazanılan zaferleri birlikte kutlama çağrısı yapıldı.

Fransa’da yabancı ülke bayraklarıyla ilgili tartışma, 2012’de François Hollande’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi sonrası Bastille Meydanı’ndaki kutlamalarda da ortaya çıkmıştı. Ulusal Cephe ve Cumhuriyetçiler Partisi milletvekilleri, vatandaşların kutlamalar sırasında meydana birçok ülkenin bayraklarıyla gelişini eleştirmişti.

Senin için hazırladığımız haberler