VakıfBank-Fenerbahçe Opet: 3-1 (MAÇ SONUCU-ÖZET)

İsa Kethüda
31.03.2022 - 20:10 | Son Güncellenme: 31.03.2022 - 22:02

Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi yarı final turunda VakıfBank, sahasında Fenerbahçe Opet'i mağlup etti. İşte maç sonucu, özet ve karşılaşmadan detaylar.

VakıfBank-Fenerbahçe Opet: 3-1 (MAÇ SONUCU-ÖZET)

AJANSSPOR-HABER

Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi yarı final turunda VakıfBank ile Fenerbahçe Opet ilk maçta karşılaştı. VakıfBank, VakıfBank Spor Sarayı'nda oynadığı maçı 4. set sonucunda Fenerbahçe Opet'i 3-1 mağlup etti ve raövanş maçı öncesi büyük avantaj elde etti.

Set sonuçları:

  • 1. Set: VakıfBank -Fenerbahçe Opet: 25-21
  • 2. Set: VakıfBank -Fenerbahçe Opet: 25-20
  • 3. Set: VakıfBank -Fenerbahçe Opet: 22-25
  • 4. Set: VakıfBank -Fenerbahçe Opet: 25-18

Rövanş 6 Nisan Çarşamba günü

Fenerbahçe Opet ile VakıfBank arasındaki Türk derbisinin rövanşı 6 Nisan Çarşamba günü sarı-lacivertli takımın oynanacak. Maçı yine S Sport canlı olarak yayınlayacak.

Finale çıkan Imoco Conegliano ile karşılaşacak

Eşleşmede rakibine üstünlük sağlayacak takım, yarı final turunu maç yapmadan geçen İtalyan ekibi Carraro Imoco Conegliano ile finalde karşılaşacak.

En değerli oyuncu Gabi

Maçın en değerli oyuncusu VakıfBank'tan Gabi seçildi. Başarılı oyncu Braga Guimaraes Gabriela maçı 22 sayı ile tamamladı. Fenerbahçe'nin yıldız ismi Melissa Vargas ise 25 sayı ile karşılaşmayı tamamladı.

Salon: VakıfBank Spor Sarayı

Hakemler: Igor Porvaznik (Slovakya), Ozan Çağı Sarıkaya (Türkiye)

VakıfBank: Cansu Özbay, Ogbogu, Guimaraes, Haak, Bartsch-Hackley, Zehra Güneş (Ayça Aykaç, Meryem Boz, Buket Gülübay, Tuğba Şenoğlu,

Fenerbahçe Opet: Meliha İsmailoğlu, Vargas, Naz Aydemir Akyol, Eda Erdem Dündar, Federovtseva, Popovic (Gizem Örge, Cansu Çetin, Menezes,

Guidetti: "Rövanşın çok zor olacağını düşünüyorum"
 

Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi yarı final turu ilk maçında Fenerbahçe Opet'i 3-1 yenen VakıfBank'ın başantrenör Giovanni Guidetti, ''Bugün takım gibi oynadık'' dedi.

İtalyan çalıştırıcı maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Bugün takım gibi oynadık. Güçlü bir takıma karşı mücadele ettik. Rövanşın çok zor olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Opet karşısında çok iyi oynadıklarını belirten Melis Gürkaynak, "Çok önemli bir maçtı. Özellikle ilk maçta böyle bir avantaj sağlamak çok önemliydi. Önceden hazırlandık, kurguladığımız taktikleri sahaya yansıttık. Bu anlamda iyi bir maç çıkardık. Dileğimiz ikinci maçı da kazanarak Slovenya'ya gitmek." diye konuştu.

Zehra Güneş: "Bizim için çok önemliydi"

Türkiye'nin en iyi takımlarının karşı karşıya geldiği maçtan galibiyetle ayrıldıklarını dile getiren Zehra Güneş de, "Bizim için çok önemliydi. İlk adımda istediğimizi aldık. Sahamızda kazandığımız için mutluyum. İkinci maça odaklanıyoruz, umarım her şey güzel gider." değerlendirmesinde bulundu.

Bartsch-Hackley: “Rövanş maçı için son derece heyecanlıyız” 

VakıfBank’ın günü 18 sayıyla tamamlayan ABD’li yıldızı Michelle Bartsch-Hackley ise, “Fenerbahçe Opet çok güçlü bir takım. Bu sezon çok kez karşılaştık ve bu maçın ne denli zorlu olacağını biliyorduk. Kazandığımız için çok mutluyum. Şimdi, sırada bizi daha da zorlu bir sınav bekliyor çünkü bu kez onların taraftarları önünde oynayacağız. O maç için de son derece heyecanlıyız” şeklinde konuştu. 

 

Cansu Özbay: “Planladıklarımızı maça yansıtmayı başardık” 


VakıfBank’ın pasörü Cansu Özbay da karşılaşmanın zorluğuna değinirken; “Çok güçlü bir takıma karşı, çok zorlu bir maçı kazandık. Takım olarak kritik yerlerde, maç öncesinde planladıklarımızı maça yansıtmayı başardık. Rövanş maçı çok daha zor olacak. Biz, elimizden gelenin en iyisini yaparak o maçı da kazanmak istiyoruz” dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler