"Türk futbol tarihinin en iyi transferi Mesut Özil"

19.01.2021 - 19:25 | Son Güncellenme: 19.01.2021 - 19:35

Almanya'da doğup, büyüyen, eski milli futbolcu Yıldıray Baştürk, Mesut Özil'in Türk futbol tarihinin en iyi transferi olduğunu söyledi. İşte detaylar...

"Türk futbol tarihinin en iyi transferi Mesut Özil"

Almanya'da doğup, büyüyen, eski milli futbolcu Yıldıray Baştürk, Mesut Özil'in Türk futbol tarihinin en iyi transferi olduğunu söyledi. 

AVRUPA KUPALARINDA BAŞARILI OLMAK İÇİN FENERBAHÇE'YE GELDİ 

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Baştürk, "Mesut'un çocukluğundan bu yana Fenerbahçeli olduğunu biliyorum. Benim için sürpriz olmadı. Fenerbahçe'ye transfer olacağını biliyordum. MLS'e mi gidecek, Türkiye'ye mi gidecek şeklinde ikili bir ayrım vardı önünde. Son dönemde Türkiye'ye çok fazla gelip gitmeye başlamıştı. Belki bir iki sene öncesinde İngiltere'de devam etmek ya da ABD'ye gitmek istiyordu. Ama son 2 sene fikirlerini değiştirdi. Eşi İstanbul'da yaşamayı çok istiyordu. Bence bu iş çok büyük etkendi. Fenerbahçe'de başkan Ali Koç ve sportif direktör Emre Belözoğlu ile bir vizyon belirlediler. Avrupa'da Fenerbahçe'yi başarılı yapmak istiyorlar. Mesut bu amaçla geldi. Tabii ki Acun Ilıcalı'nın da büyük bir etkisi oldu" dedi.  

En iyi transfer

Yıldıray Baştürk, "Kariyer açısından, marka açısından Türk futbol tarihinin en iyi transferi Mesut Özil. Kariyer ve marka açısından bugüne kadar Mesut'tan daha iyisi yok. 32 yaşında, çok ileri bir yaşta olmadığı için bence Mesut bir numara... Mesut Özil, Roberto Carlos ve Didier Drogba bence Türk futbol tarihinin en iyi 3 transferi..." şeklinde konuştu. 

Alman Milli Takımı'na dönmez

Mesut'un Alman Milli Takımı'na dönme olasılığı hakkında da konuşan Yıldıray Baştürk, "Ben artık Mesut'un Alman Milli Takımı'na döneceğini düşünmüyorum. İpler koptu, Alman takımı yeni bir jenerasyon oluşturdu. Löw yeni bir döneme gireceğini söyledi. Löw olduğu sürece, bence Mesut, Alman Milli Takımı'na dönmez; çünkü Löw yeni oyuncularla devam edeceğini söyledi" dedi.

Mesut Özil'in Almanya Milli Takımı kariyeri

Kariyeri boyunca Almanya Milli Takımı ile 92 maça çıkan Mesut Özil, 23 gol ve 40 asist kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler