İsrailli futbolcular Türk futbolcu Aral Şimşir'e saldırdı

06.10.2024 - 11:25 | Son Güncellenme: 06.10.2024 - 12:03

Midtjylland'ın Maccabi'yi 2-0 yendiği Avrupa Ligi maçında, 19 yaşındaki milli futbolcumuz Aral Şimşir'e İsrailli futbolcular soyunma odası koridorunda saldırdı. İşte detaylar...

İsrailli futbolcular Türk futbolcu Aral Şimşir'e saldırdı

AJANSSPOR - HABER

UEFA Avrupa Ligi'nin 2. haftasında Ümit Milli futbolcumuz Doğuhan Aral Şimşir'in takımı Danimarka temsilcisi Midtjylland, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da oynanan maçta İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv'i 2-0 mağlup etti.

Aral Şimşir'den asist

Midtjylland, Partizan Stadı'nda oynanan maçta 39. dakikada Aral Şimşir'in asistinde Franculino Dju'nun attığı golle 1-0 öne geçti. 89. dakikada Edward Chilufya ile gol daha bulan Damirakla temsilcisi sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Milli futbolcu yüzüne yediği dirsek nedeniyle oyuna devam edemedi

Öte yandan 19 yaşındaki Aral Şimşir, Maccabi Tel Aviv oyuncusu Stav Lamkin'in dirseğine maruz kaldı. VAR incelemesine rağmen bu hareket penaltı olarak değerlendirilmedi; ancak Aral, yüzüne aldığı darbe nedeniyle 59. dakikada oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Soyunma odası koridorunda İstarilli futbolcuların saldırısa uğradı

Olaylar bununla sınırlı kalmadı; maç sonrası soyunma odası koridorlarında da gerginlik sürdü. İsrailli futbolcular, Aral Şimşir'e fiziksel saldırıda bulundu.

“Özgür Filistin” diye bağırdı iddiası

Maccabi futbolcularının sürekli tacizi ve soyunma odasında saldırısıyla karşı karşıya kalan Aral için İsrail basını, Aral'ın ilk yarıda Lamkin’e “Özgür Filistin” diye bağırdığını ve olayların bu sebeple başladığını iddia etti.

Aral'ı suçlu çıkartmaya çalıştılar

İsrail basını olayları daha da çarpıtarak Aral'ı suçlu çıkarmaya çalışırken sport1.maariv.co.il internet sitesi ise milli futbolcumuzun rakibinin dirseğine yüzünü kasıtlı olarak çarptığını öne sürdü.

İsrail oyuncudan itiraf

Bir Maccabi oyuncusu ise ismini vermeden, maç boyunca Aral’a kasıtlı olarak vurduklarını itiraf etti.

Trabzonspor'un gündemindeydi, U21'de Türkiye'yi seçti

Bir dönem uzun sre Trabzonspor'un transfer gündeminde yer alan Danimarka doğumlu 19 yaşındaki Türk futbolcu, U16'dan U19'a kadar Danimarka genç milli takımlarında oynadıktan sonra Türk U21 Milli Takımı'nı seçti. Aral Şimşir, 5 kez Ay yıldızlı formayı terletme başarısı gösterdi.

Senin için hazırladığımız haberler