Türk futbolu için karar günü!

02.04.2020 - 08:27 | Son Güncellenme: 02.04.2020 - 08:32

Türkiye Futbol Federasyonu, bugün kulüplerin yöneticileriyle görüşecek. Bundan sonraki yol haritası belirlenecek. Koronavirüs tehdidi sonrası ligler ne zaman başlayacak? Ekonomik önlemler neler? Toplantının gündeminde neler var?

Türk futbolu için karar günü!

Türkiye Futbol Federasyonu ile kulüp yetkilileri bugün bir durum değerlendirmesi yapacak. Koronavirüs tehdidi sebebiyle bu görüşme telekonferansla gerçekleştirilecek. Pekiyi toplantıda neler konuşulacak? Ne gibi kararlar alınacak? Detaylar haberimizde…

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR

UEFA’nın 55 ülke federasyonunun üyesiyle yaptığı görüşme bir mesaj niteliği taşıyor. Nihat Özdemir başkanlığındaki TFF, kulüplerin görüşlerini dinleyecek. Geleceğe dair yol haritasının belirlenmesi bekleniyor.

Kulüplerin görüşleri dinlenecek

Kulüplerin görüşleri Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile de paylaşılacak. TFF, hem Süper Lig hem de alt liglerle ilgili bir rapor hazırlayacak.

Toplantıda ne gibi kararlar çıkabilir?

Toplantıda maçların nerede, nasıl oynanacağı, kulüplerin sözleşme durumları ve ekonomik paketlerin de açıklanacağı öğrenildi.

TFF’nin temasları günlerdir devam ediyor

TFF, bu toplantı öncesinde de Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile temas ve görüşmelerini sürdürmüştü.

TFF’nin öncelikli düşüncesi tehlikenin geçmesi

Nihat Özdemir yönetimindeki TFF, öncelikli olarak tehlikenin geçmesini ve daha sonrasında ligin oynanmasını istiyor. Bilim Kurulu’nun tavsiyesi de yol haritasını belirlemekte etkili olacak.

Nihat Özdemir ne demişti?

TFF Başkanı Nihat Özdemir, ”Biz bu ligi sağlıklı şekilde oynatıp bitirmek istiyoruz. Kulüplerden alacağımız sonuçlarla bu iş biraz daha netlik kazanır. Lig ertelenir mi, oynanırsa nasıl bir sistem ve ne şekilde oynatılır. Bunun FIFA, UEFA ayakları var. Transferler, sözleşmeler, taraftarlar bölümü, yayıncı kuruluş kulüplerin ekonomik durumları var. Bunları tek başımıza yapacak değiliz. Bilim Kurulu’nun tavsiyesiyle kulüplerle ve futbolun tüm faktörleriyle konuşulup karara bağlanır” ifadelerini kullanmıştı.

Kararı Bilim Kurulu mu verecek?

Bu soru çokça sorulan sorulardan biri olarak dikkat çekiyor. Fakat; ligin akıbetiyle ilgili kararı Bilim Kurulu vermeyecek. Bilim Kurulu, daha önce maçların seyircisiz oynanmasını, gerek görülürse de maçların tamamen ertelenmesini önermişti.

Bilim Kurulu sadece öneride bulunur

Ancak; Bilim Kurulu sorun bazlı çalışıyor. Yani Bilim Kurulu sadece öneride(!) bulunuyor. Gerisi ise ilgili kurumların tasarrufunda olacak. Bilim Kurulu’nun, tehlike geçene kadar maçların oynanmamasını tavsiye etmeyi düşündüğü öğrenildi.

Şenes Erzik: "Kimse sorumluluk almak istemiyor"

TFF’nin Onursal Başkanı Şenes Erzik daha önce bir eleştiri yapmıştı. Erzik, “Kimse sorumluluk almak istemiyor. Danışmamız gereken yer Bilim Kurulu. Canla başla mücadele ediyorlar. Futbolu bilimin dışına itemezsiniz. Farklı kurullar oluşturulup bilim çerçevesinde karar alınması şart” demişti.

Senin için hazırladığımız haberler