Beşiktaş'ta yardımcılığını yapan Erol Malkoç'tan Şenol Güneş'e destek

Orhan Gülek
10.09.2021 - 13:42 | Son Güncellenme: 10.09.2021 - 13:59

Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in yardımcılığını yapan Erol Malkoç, Hollanda maçı sonrası istifası istenilen Güneş'in ve A Milli Takım'ın durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Beşiktaş'ta yardımcılığını yapan Erol Malkoç'tan Şenol Güneş'e destek

KORAY GEÇGEL - AJANSSPOR

A Milli Takım'ın Hollanda'ya 6-1 kaybetmesinin ardından eleştirilerin odağına yerleşen Şenol Güneş'e Beşiktaş'ta çalıştığı dönemde yardımcılığını yapan Erol Malkoç'tan destek geldi. 

Fas 1. Lig takımlarından Olympique Khouribga'nın teknik patronu olan Erol Malkoç, Türkiye'deki sorunun daha büyük olduğunu ifade etti. 

"Türk futbolu, bireysel anlayışa dayalı"

"Milli Takım'daki sorunun kaynağı Şenol Güneş değil" diyen 46 yaşındaki teknik adam, "Fatih Terim'in gitmesin için de çok uğraşmışlardı. Bugün de Şenol Güneş konuşuluyor ama neden forvette 36 yaşındaki Burak Yılmaz'ın oynadığını kimse sorgulamıyor. Burak Yılmaz oynasın, ancak O'ndan sonra kim gelecek belli değil. Türk futbolu, bireysel anlayışa dayalı. Bu yüzden her zaman oyuncuya dayalı bir sistem var. Bu anlayışla Türk futbolu gelişmez. Bizdeki oyuncular ağır, solbekimiz yok, alttan oyuncu gelmiyor. Galatasaray; PSV'ye ezilerek eleniyor, Trabzonspor 35-36 yaşında futbolcuları transfer ediyor, bunlara odaklanmalıyız, bu şekilde Türk futbolu gelişmez" dedi.

"Şenol Güneş bırakması gerekirse sorun yapmaz"

Türkiye'de basının süreçleri yönlendirebildiğine de dikkat çeken Malkoç, "Ersun Yanal, Fatih Terim ve Abdullah Avcı'nın görevlerinden ayrılmalarında basının etkisi büyük oldu. Sorun isimlerde değil. Şenol Güneş zaten bırakması gerekirse sorun yapmaz ama devam etmeli. O'nun yerine başkası gelse yine aynı şeyler konuşulacak" sözlerine yer verdi.

İtalya örneğini verdi

Türkiye'nin İtalya'yı örnek alması gerektiğini belirten deneyimli teknik adam, "Dünya Kupası'na gidemeyen İtalya, Avrupa şampiyonu oldu. İtalya nasıl bugünlere geldi? Bunun iyi incelenmesi lazım. Türkiye'ye, Avrupa Şampiyonası'ndaki başarısızlık ders olmalı. Futbolu yeniden tasarlamak gerekiyor" diye konuştu.

"Yurtdışından uzmanlar gelmeli"

Türk futbolunun gelişmesi açısında dışarıdan destek alınması gerektiğine dikkat çeken Malkoç, "Türkiye, dışarıdan uzmanları getirerek Türk futbolunda neyin iyi yapılıp, neyin iyi yapılamadığının çalışmalarını yaptırabilir. Dışardan bakan bir insan daha iyi görebilir. İçeridekiler gerçekleri söylemeyebilirler. Belçika ve Fas bunu yaptı. Hollanda'dan uzmanları getirerek, çalışma yaptırdılar. Buna göre yeni bir tasarlama yaptılar" dedi.

Yurtdışındaki teknik adamlara dikkat çekti

Futbolun kısa vadeli planlarla ilerlememesi gerektiğini söyleyen Erol Malkoç, "İsimleri çok tartışmamak lazım. Fatih Terim ve Şenol Güneş gibi isimler, başarının neden gelmediği konusunu daha detaylı anlatsalar, çözüm için etkili olacaktır. Bunun yanında yurtdışında bulunan yerli hocalar da Türk futboluna katkı sağlayabilir. Biz de belki yeni bir vizyon katarız. Türk hocaları dışlanmadan yeni bir anlayış ortaya koyulabilir. Türk futbolu için çalışmaya hazırız" sözlerine yer verdi.

"7 futbolcuyu A takıma aldık"

Fas'taki çalışmalarından da bahseden Erol Malkoç, "Kulübümle 4 yıllık anlaşma yaptım, 1.5 yıldır buradayım. 1 senede 20 yaş altı 7 tane futbolcuyu A takıma aldık. Fas, Afrika'nın lokomotifi olacak. FIFA da Fas'ı model bölge olarak seçti" sözlerine yer verdi. 

Senin için hazırladığımız haberler