"Salgın sonrası Türk futbolunda büyük değişim olacak"

30.03.2020 - 17:17 | Son Güncellenme: 30.03.2020 - 17:17

"Salgın sonrası Türk futbolunda büyük değişim olacak"

Bu sezon Adanaspor'da sportif direktör olarak görev yapan, teknik direktör Emrah Bayraktar, koronavirüs salgınının Türk futbolunda başka gelişmeler vesile olacağını söyledi.

Özgür Sancar - Ajansspor

Çarpıcı tespitlerde bulunan Emrah Bayraktar, "Her şeyden önce şunu görüyorum, bu salgın futbolu ekonomik açıdan geriye götürecek. Bu da bizim daha önce söylediğimiz; fakat hayata geçirilmeyen doğruları zorunlu olarak gündeme getirecek. Artık, sadece yarışmacı olan teknik direktör dönemi bitti. Zaten baktığınızda yarışmacı olarak sürekli piyasada yer alan teknik direktörlerin performansları eleştiriye açık. Burada kalıcı bir başarıdan bahsedemiyoruz.

Bundan böyle Türk futbolunda yetiştirici; ama aynı zamanda yarışmayı da bilen teknik direktörler olacak. Bunu net görüyorum. Salgın buna vesile olacak. Keşke bu doğruya gitmemizi böylesini bir salgın felâkete vesile olmasaydı. Bundan böyle futbolumuzda hazıra konan ve sadece başarıyı hedefleyen teknik direktör devri bitmiştir. Bu teknik direktörle artık yerlerini koruyamayacak. Onların yerine altyapıları gözeten, oyuncu çıkartan, genç futbolcuya güvenen ve eğitirken, sürekli başarıyı da hedefleyen teknik direktörler alacak. Salgın sonrası Türk futbolunda büyük değişim olacak" dedi.

Emrah Bayraktar Galatasaray ve Beşiktaş'ta altyapı koordinatörlüğü yaptı. TFF'de görev aldı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler